Κουνάει... σεντόνι ο Ολυμπιακός

Τράβηξε το… σεντόνι. Ο Ολυμπιακός «έσπασε» στο τελευταίο εικοσάλεπτο το… τείχος της Ομόνοιας με τις αλλαγές του Μαρτίνς και επικρατώντας 2-0 πάει στη ρεβάνς της Κύπρου ως γκράντε φαβορί...

 

Ήταν από την αρχή μια «μάχη» ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν έχουν μεγάλη απόσταση, αλλά με ξεκάθαρο φαβορί. Αυτό αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο σχεδόν από την αρχή. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Την ώρα που η Ομόνοια ήταν καλά οχυρωμένη πίσω, παίζοντας με πολύ κοντά τις γραμμές της και ουσιαστικά πέντε στην ευθεία στον άξονα. Ώστε να κλείσει όλους τους διαδρόμους στους Πειραιώτες που δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν τον αντίπαλο, αφού δεν κατάφεραν να παίξουν κάθετα στο πρώτο μέρος.

Η κατοχή της μπάλας έφτασε μέχρι και το 67%-33% στο α’ ημίχρονο, χωρίς βέβαια οι «ερυθρόλευκοι» να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο. Συνολικά ήταν ένα παιχνίδι υπομονής με λίγες καλές φάσεις και τους Πειραιώτες πιο χαμηλά από τα δικά τους στάνταρ στο δημιουργικό κομμάτι. Έχοντας το ελαφρυντικό ότι έπαιζε πολύ αμυντικά η ομάδα του Μπεργκ.

Η πρώτη πραγματικά καλή φάση του Ολυμπιακού έγινε στο 36’ με την κεφαλιά του Χασάν (στη σέντρα του Βαλμπουενά) να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία, ενώ ο Γάλλος έφτιαξε και τη δεύτερη καλή στιγμή. Με τον Φορτούνη να πιάνει δυνατό μεν, αλλά άστοχο σουτ με τη μια δε, στις καθυστερήσεις. Το «τριφύλλι» είχε ξεκάθαρες προθέσεις, επιδιώκοντας να προκαλέσει προβλήματα μέσω των κόντρα επιθέσεων. Έδειξε ότι μπορεί να παίξει καλά την κόντρα, αλλά δεν έφτιαξε κάποια καλή φάση. Αφού στο 14’ αναπτύχθηκε καλά, αλλά ο Σενέ που έγινε αποδέκτης της μπάλας, υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Ίδιο ήταν το σενάριο και στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας απέναντί του ένα… τείχος. Ο Μαρτίνς περίμενε να δει πως θα κυλήσει το πρώτο τέταρτο (στο οποίο η Ομόνοια είχε την καλύτερη φάση με το σουτ του Ντόρις από θέση βολής) ώστε να παρέμβει στο ματς. Κι έτσι έπραξε. Βάζοντας Ραντζέλοβιτς αντί Μασούρα και Ελ Αραμπί στη θέση του Φορτούνη, ώστε να παίξει με δύο μπροστά.

Μετά την είσοδο των δύο ο Ολυμπιακός έκλεισε πιο πολύ στην περιοχή της την Ομόνοια, που έκανε… βήματα πίσω, ώστε να ανταποκριθεί κόντρα σε δύο φορ. Ωστόσο, στα πρώτα λεπτά έπαιξε πολύ με σέντρα, δίχως το επιθυμητό για τον ίδιο αποτέλεσμα. Η παρουσία του Ραντζέλοβιτς έγινε σχεδόν άμεσα αισθητή, δημιουργώντας ρήγματα και στο 69’ έγινε καθοριστικός παράγοντας του αγώνα. Αφού πήρε το σπριντ με τον Λέσιακς που έκοψε την μπάλα με το χέρι.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα -Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο, Χολέμπας- Μπουχαλάκης, Καμαρά- Βαλμπουενά, Φορτούνης (59' Ελ Αραμπί), Μασούρας (59' Ραντζέλοβιτς) - Χασάν (76' Εμβιλά).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο -Χουμπότσαν, Λίφτνερ, Λανγκ, Λέγιακς- Μποτεάκ, Γκόμεθ, Γκόμες- Παπουλής (81' Ασαντέ), Τιάγκο, Σένε (46' Ντούρις).

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία).
Βοηθοί: Μάριο Ντικς και Χέσελ Στέεγκστρα - Τέταρτος: Αλαρντ Λίντχουντ
VAR: Γιόακιμ Κάμφιους, AVAR: Κέβιν Μπλουμ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ