Κύκλωμα αστυνομικών: 8+2 «βαριά» ονόματα στο «πελατολόγιο» με εγκληματίες και από το εξωτερικό

Από τους δέκα αυτούς ποινικούς οι δύο –αλβανικής καταγωγής- καταζητούνταν από την Ιντερπόλ και οι υπόλοιποι οχτώ έχουν στις «πλάτες» τους βαριές κατηγορίες, κυρίως για ναρκωτικά, που τους έκαναν γνωστούς στις υπηρεσίες ασφαλείας των ευρωπαϊκών χωρών.

 

Αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν ότι το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε είχε και διεθνικό χαρακτήρα. Και αυτό διότι διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι ποινικοί από χώρες του εξωτερικού είχαν έρθει στην Ελλάδα για να αποκτήσουν μία καινούργια ταυτότητα και να μπορέσουν να κρύψουν από τις Αρχές το παρελθόν τους.

 

Τα άτομα αυτά είχαν άφθονο μαύρο χρήμα και έτσι μπορούσαν εύκολα να πληρώσουν 30.000-40.000 ευρώ για μία ταυτότητα, που θα τους εξασφάλιζε την απρόσκοπτη μετακίνηση σε χώρες της ζώνης Σένγκεν.

 

Στόχος των πελατών αυτών ήταν να περνούν απαρατήρητοι από τους ελέγχους και να συνεχίζουν την εγκληματική δράση τους, «βαφτίζοντας» εκ νέου τον εαυτό τους με τη βοήθεια του κυκλώματος.

 

«Οι πελάτες που είχαν εξυπηρετηθεί ήταν περίπου 200. Από αυτούς οι δέκα είναι που ξεχωρίζουν. Μεταξύ αυτών, κακοποιοί που είναι γνωστοί σε όλες τις Αστυνομίες της Ευρώπης για διακίνηση ναρκωτικών. Το κύκλωμα δεν απευθυνόταν σε αλλοδαπούς που εισέρχονται στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο αλλά σε αλλοδαπούς με ποινικό παρελθόν που ήταν σε θέση να ξοδέψουν πολλά λεφτά για να κρύψουν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους», σημειώνουν αστυνομικές πηγές.

 

 

 

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σημειώνουν στο Newsbomb.gr ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημερώθηκε για τη δράση του κυκλώματος λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήξεραν ότι πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση και έδωσαν προτεραιότητα στην ενημέρωση του νέου υπουργού για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε από την πρώτη στιγμή εντολή για «ξήλωμα» της εγκληματικής οργάνωσης μέσω της συλλογής αξιόπιστων στοιχείων.

 

Οι αστυνομικές Αρχές υπολογίζουν τα κέρδη του κυκλώματος στα 5 εκατ. ευρώ.

 

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν σε μετρητά 600.000 ευρώ εκ των οποίων τα 320.000 ευρώ βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο αξιωματικού και διοικητή Τμήματος Ασφαλείας της δυτικής Αττικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ