Κύπελλο Ελλάδας: Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών στον τελικό

Η Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλίας γνωστοποίησε ότι απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων στον Βόλο για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ - ΠΑΟΚ ενώ θα ληφθούν μέτρα σε όλη την πόλη για να αποτραπεί η πρόσβαση οπαδών στο γήπεδο.
 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ενόψει του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 και ώρα 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων των δύο ομάδων.

 

Όπως υπογραμμίζει η ΕΛΑΣ, η απόφαση αυτή ελήφθη για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι, λόγω του ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών με την παρουσία μόνο περιορισμένου αριθμού διαπιστευμένων προσώπων, θα ληφθούν τα ανάλογα αστυνομικά μέτρα στην πόλη για την αποφυγή προσέγγισης του σταδίου από άτομα που δεν διαθέτουν σχετική διαπίστευση.

 

Με δεδομένο ότι η αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, η ΠΑΕ ΑΕΚ ζητά από τους φιλάθλους να μείνουν μακριά από το γήπεδο. «Παρά την προσπάθεια της ΠΑΕ ΑΕΚ να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να καταστεί δυνατή η παρουσία φιλάθλων στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αυτό κατέστη ανέφικτο για λόγους που υπερβαίνουν την επιθυμία μας. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, στην τελική σύσκεψη της Τετάρτης (17/5) στον Βόλο, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξάντλησε κάθε περιθώριο, ωστόσο το σχετικό πλαίσιο διεξαγωγής του τελικού δυστυχώς δεν διαφοροποιήθηκε», τονίζεται σε ανακοίνωση.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ