«Κυριακή στο χωριό» στο Σοφικό Κορινθίας

H «Κυριακή στο χωριό ξανα», η αγαπημένη εκπομπή της ΕΡΤ3 με πρωταγωνιστές τα χωριά της Ελλάδας, τους ανθρώπους που τα κατοικούν, τις ζωές τους, τις καθημερινές συνήθειες, αλλά και τις μακραίωνες παραδόσεις, θα επισκεφθεί το χωριό μας. Το Συνεργείο της ΕΡΤ θα είναι στο χωρίο Σοφικό Κορινθίας από τις 12 Μαρτίου έως και τις 15 Μαρτίου για να γίνουν τα γυρίσματα, θα γίνουν λήψεις από την περιοχή, με τα αξιοθέατα του, τοπικές γεύσεις, την τοπική ιστορία κ.α.

 

Κάλεσμα, μέσω της σελίδας του στο facebook, απηύθυνε και ο Σύλλογος Γυναικών Σολυγείας "Λέλα Ιατρίδη":

 

Την Κυριακή 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το κυρίως γύρισμα στο Θέατρο της Σολυγειάς οπού θα ήταν τιμή μας να είστε όλοι εκεί. Πρωταγωνιστές της εκπομπής θα είναι το «χωριό», οι άνθρωποι που το κατοικούν, οι ζωές τους, ο τρόπος που αναπαράγουν στην καθημερινότητα τους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους, όλα όσα έχουν πετύχει μέσα στο χρόνο κι όλα όσα ονειρεύονται.

 

Οι ένδοξες στιγμές αλλά και οι ζόρικες, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια και τα γλέντια, η σχέση με το φυσικό περιβάλλον και ο τρόπος που αυτό επιδρά στην οικονομία του τόπου και στις ψυχές των κατοίκων.

 

Συμμετέχουμε στην όμορφη αυτή πρωτοβουλία που θα αναδείξει τον τόπο μας το όμορφο Σοφικό και καλούμε όλα τα μέλη μας και τις οικογένειές τους να έρθουν την Κυριακή 13/03 στο Θέατρο Σολυγείας στις 10 :00 το πρωί και να συμμετάσχουν στα γυρίσματα της εκπομπής Κυριακή στο χωριό .

 

Οποιες κυρίες επιθυμούν μπορούν να φέρουν χειροποίητα τοπικά εδέσματα αλμυρά η γλύκα για εμπλουτίσουμε το παραδοσιακό τραπέζι της Σολυγείας και να αναδείξουμε τις υπέροχες συνταγές μας .

 

Μετα τα γυρίσματα στο θέατρο μας θα δώσουμε ραντεβού όλοι στην Ευαγγελίστρια και θα παρουσιάσουμε το έθιμο μας το Γιεμ όπως το χορεύουμε το Πάσχα ολοι μαζί .

 

Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν για άλλες δύο μέρες και βέβαια θα επισκεφτούν και το καφενείο των Γυναικών .

 

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας

 

Αγαπάμε τον Σύλλογο μας

 

Αγαπάμε τον τόπο μας

 

Εκ του ΔΣ