Κυριάκος Μητσοτάκης από Κόρινθο: "Με τον Πτωχό, για να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο σχέδιο που έχουμε"

«Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε το έργο μας να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρότερη, να βελτιώνουμε την οικονομία, να βελτιώνουμε τους μισθούς, να ξεπερνάμε τις μεγάλες δυσκολίες, διότι μας έτυχαν πολλές και φέτος το καλοκαίρι. Είμαστε εδώ, όμως, και για να μπορούμε να συνεργαζόμαστε ανά πάσα στιγμή με άξιους τοπικούς άρχοντες, για να μπορούμε μαζί να υλοποιούμε τα σχέδιά μας» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην Κόρινθο μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό.

 

«Τον Δημήτρη Πτωχό τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Εγγυώμαι προσωπικά για την ακεραιότητά του και για τις ικανότητές του. Και θέλω όλες και όλοι να τον στηρίξετε για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης. Είναι ένας άξιος άνθρωπος, προέρχεται από αυτοδιοικητική οικογένεια, έχει μια πολύ επιτυχημένη καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, ξέρω όμως ότι η καρδιά του πάντα χτυπούσε στο χώρο της πολιτικής δράσης» πρόσθεσε.

 

«Έχει όραμα, έχει σχέδιο και κυρίως είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να συνεργαστεί καλά μαζί μας, έτσι ώστε μαζί να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο σχέδιο που έχουμε για ολόκληρη την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα για την Κορινθία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Θα το κάνουμε πράξη μαζί και αυτός είναι και ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία έδωσε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη σε όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες οι οποίοι πολιτεύονται σήμερα και διεκδικούν την στήριξη των πολιτών με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Ακριβώς γιατί χρειαζόμαστε συνεργάτες σε επίπεδο Περιφερειακής Διοίκησης για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους περισσότερους πόρους που αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε για την Περιφερειακή Διοίκηση Πελοποννήσου. Και είναι σημαντικοί αυτοί» συμπλήρωσε.

 

«Σχεδιάζουμε ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα πλεονεκτήματα αυτού του τόπου, με ραχοκοκαλιά το περιβάλλον, τον πρωτογενή τομέα και όλες τις ανάγκες και τα αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών. Μαζί δημιουργούμε ενιαία ταυτότητα για την περιφέρειά μας. Να κάνουμε την Πελοπόννησο γνωστή σε όλο τον κόσμο. Με ένα ολοκληρωμένο πενταετές σχέδιο προώθησης branding για τα προϊόντα και τον τουρισμό μας», σημείωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός.

 

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αμπελώνα στο χωριό Κρυονέρι, ο οποίος υπέστη μεγάλες ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, όπου αναφέρθηκε στις πρόνοιες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των πληγέντων παραγωγών: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η ελληνική πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των παραγωγών που δοκιμάστηκαν για ακόμα μία χρονιά από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι ως προς τις βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ταχύτατη εκταμίευση των σχετικών αποζημιώσεων».

 

«Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν, και θα καταβληθούν επειδή η κυβέρνηση στηρίζει τον ΕΛΓΑ πέρα και πάνω από τις δικές του οικονομικές δυνατότητες. Είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό ακριβώς επειδή η οικονομία μας πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι πήγαινε πριν από τέσσερα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο βλέπετε πώς συνδέεται η απόδοση της οικονομίας, η επενδυτική βαθμίδα την οποία ακούτε και λέτε τώρα «πολύ ωραία, εμένα τι διαφορά κάνει αυτό στη δική μου καθημερινότητα;». Η διαφορά την οποία κάνει είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει σήμερα τη δυνατότητα, τις δημοσιονομικές αντοχές, να στηρίζει τον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να μπορούμε να αποζημιώνουμε τους παραγωγούς μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη προσαρμογής της αγροτικής δραστηριότητας στις νέες συνθήκες που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. «Κάτι έχει αλλάξει στο κλίμα. Και αυτό το οποίο έχει αλλάξει πρέπει να είναι αντικείμενο μελέτης και πρέπει να είναι αντικείμενο και ενδεχομένως πιο δραστικών παρεμβάσεων, που φτάνουν μέχρι και τις αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών για να μπορούν οι ειδικοί να μας υποδείξουν, στις νέες κλιματολογικές συνθήκες, ποιες είναι εκείνες οι παραγωγές οι οποίες θα ευδοκιμούν και θα σας δώσουν το καλύτερο δυνατό εισόδημα», είπε.

 

«Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει πολύ στον πρωτογενή τομέα, πιστεύει στη δύναμη του Έλληνα αγρότη, πιστεύει κυρίως στα νέα παιδιά τα οποία θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους, στη γη τους να καλλιεργούν, να παράγουν τα εξαιρετικά προϊόντα τα οποία πάντα παρήγαγε η Κορινθιακή γη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Να σας πω ότι, από την πλευρά της περιφέρειας, είμαστε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μπορέσουμε να πάμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο πιο μπροστά γίνεται, να την κάνουμε μια περιφέρεια-πρότυπο», υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.

 

«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Πολλά από αυτά είναι ίδια, όπως η διαχείριση των φυσικών πόρων και κυρίως του νερού, τόσο για την άρδευση, όσο και για την ύδρευση. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις ανάγκες οι οποίες υπάρχουν σε όλους τους Δήμους. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε να μπορέσουμε όσο πιο άμεσα γίνεται να φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα χάνεται ούτε σταγόνα βρόχινου νερού», πρόσθεσε ο Δημήτρης Πτωχός.

 

«Στο μοντέλο μας, σίγουρα, ο πρωτογενής τομέας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνέργειες και προστιθέμενη αξία και με άλλους τομείς, στους οποίους η Πελοπόννησος έχει πολλά να δώσει, όπως είναι ο τουρισμός, οι υπηρεσίες, το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα το οποίο έχουμε», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

 

Στη στήριξη που έχει διασφαλίσει η κυβέρνηση για τον ΕΛΓΑ στάθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

 

«Αν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες σας οφείλεται στο ότι ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του, στήριξαν τον ΕΛΓΑ καθοριστικά. Ενισχύθηκε ο οργανισμός -νόμιμα θα τονίσω, γιατί υπάρχουν κάποια θέματα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς- με 400 εκατομμύρια και μπορέσαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις 1,1 δισ. ευρώ», είπε.