Κυβέρνηση… εν καμίνω από τις πολεμικές ιαχές Καμμένου

Το σχέδιο του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι να αποδείξει ότι δεν είναι «τελειωμένος» και ότι είναι το μοναδικό… πατριωτικό κόμμα που μιλά ανοικτά για όλα τα θέματα.

 

 

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, κατά του Πάνου Καμμένου, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς (άμυαλος, πολιτικός κωμικός κ.λπ.) είναι εκ των πραγμάτων προκλητικές. Ουδείς μπορεί να χαρακτηρίζει τον υπουργό μιας χώρας με τέτοιο τρόπο και ουδείς έχει το δικαίωμα να απαιτεί από την ΕΕ να καταδικάσει έναν υπουργό κυβέρνησης από κράτος – μέλος.

 

Ειδικά οι Τούρκοι, με τις απειλητικές διαθέσεις τους σε βάρος της Ελλάδας και της Τουρκίας και την ωμή παραβίαση διεθνών κανόνων και συνθηκών, δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν και να απαιτούν.

 

Αυτή είναι μια πλευρά του νομίσματος γιατί υπάρχει και η άλλη. Αυτή της συμπεριφοράς του Πάνου Καμμένου, της πολιτικής της πρόκλησης και του λαϊκισμού που ασκεί. Eιδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά. Ο υπουργός Άμυνας ήταν αυτός, άλλωστε, που αποκάλεσε «τρελό» τον Ταγίπ Ερντογάν και καθημερινά επιδίδεται σε προκλητικές δηλώσεις που ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά.

 

Το σχέδιο του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι να αποδείξει ότι δεν είναι «τελειωμένος». Κι ότι είναι το μοναδικό… πατριωτικό κόμμα που μιλά ανοικτά για όλα τα θέματα και μπορεί να συγκρούεται και με τον ΣΥΡΙΖΑ αν χρειάζεται. Ο λόγος προφανής: Η πολιτική διάσωσή του αφού το κόμμα του καταρρέει και ο ίδιος έχει περάσει στην κοινωνία ως γραφικός που μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβιβαστεί και να ξεχάσει τις κόκκινες γραμμές που πάντα έθετε.

 

Μόνο με έναν fake πατριωτικό λόγο θα μπορούσε να το πετύχει αυτό. Και τηρεί κατά γράμμα αυτή την στρατηγική. Δηλαδή να εμφανίζεται ως το… αντίπαλον δέος των Τούρκων αξιωματούχων που προκαλούν με τη στάση τους. Η κατάσταση, όμως, με τον Καμμένο έχει πλέον ξεφύγει. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί σοβαρός προβληματισμός για τη στάση του υπουργού Άμυνας και για το πόσο ο πρωθυπουργός θα τον ανέχεται. Αν και δύσκολα μπορεί να κάνει αλλιώς αφού η ρήξη θα σημάνει διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο πολιτικής σταθερότητας.

 

Κορυφαίοι υπουργοί έχουν αρχίσει και μιλούν ανοικτά για τη συμπεριφορά του υπουργού Αμυνας και για το γεγονός ότι πλήττει με τη στάση του τη γενικότερη εικόνα που θέλει να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας για την κυβέρνησή του. Αν και βολεύει σε ορισμένες περιπτώσεις η επιθετική ρητορεία του Καμμένου, στην κυβέρνηση επικρατεί η άποψη ότι οι πολεμικές κραυγές και η δυσαρέσκεια από παντού για τον υπουργό Άμυνας την πλήττουν καίρια. Άλλωστε φοβούνται τις επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομία από τη δημιουργία ενός πολεμικού κλίματος, με βασική ευθύνη της Αγκυρας αλλά με άξιο συμπαραστάτη τον Πάνο Καμμένο.

 

Κορυφαίος έπνεε μένεα κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ και για τις ενέργειές του να ασκεί ο ίδιος εξωτερική πολιτική και να κάνει παρεμβάσεις που δεν πρέπει. «Μιλάει πολύ ο Καμμένος. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει να γκρεμίζει ό,τι καλό κτίζεται στην εξωτερική πολιτική και τη διπλωματία της ψυχραιμίας και της λογικής», τονίζει.

 

Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη έχουν θέσει στον ίδιο τον Τσίπρα τους προβληματισμούς τους και ζητούν να βάλει… χαλινάρι στον υπουργό, προτού συμβεί μια ζημιά που δεν διορθώνεται, όπως λένε χαρακτηριστικά. Και προτού ο Καμμένος κάψει την κυβέρνηση, ελπίζουν όχι και τη χώρα.

 

Τη δυσαρέσκεια για τον υπουργό Άμυνας έχουν εκφράσει και Αμερικανοί, θυμίζοντας ότι ο Καμμένος θεωρείται φίλος των Ρώσων. Ο ίδιος ο Καμμένος, πάντως, δεν πτοείται και θα συνεχίσει να μιλά, να παρεμβαίνει, να επισκέπτεται μονάδες, να ξετυλίγει την προσωπική του ατζέντα, ανεξάρτητα αν οι «σύντροφοί» του στο υπουργικό συμβούλιο τον βλέπουν με μισό μάτι.

 

in.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ