Λαϊκή Ενότητα: ΌΧΙ στα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα - ΝΑΙ στην απλή και ανόθευτη αναλογική"

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για περαιτέρω νόθευση της λαϊκής βούλησης με την εισαγωγή και ψήφιση του νέου καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου.

Η επαναφορά του μπόνους και η διατήρηση του 3% ως αναγκαίου ποσοστού εισόδου στο Κοινοβούλιο, που προέβλεπε και ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, με άλλοθι τάχα την ανάγκη συγκρότησης κυβερνήσεων πολιτικής σταθερότητας, ουσιαστικά παγιώνει τις κυβερνήσεις μειοψηφίας ανεξάρτητα από την θέληση του λαού.

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να πνίξει την λαϊκή δυσαρέσκεια και να οδηγήσει και στο μέλλον το εκλογικό σώμα με εκβιασμούς( χαμένη ψήφος) σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές του νέου μνημονιακού δικομματισμού.

Η απλή και ανόθευτη αναλογική είναι το μόνο γνήσια δημοκρατικό εκλογικό σύστημα, όχι διότι κατ΄ ανάγκη οδηγεί στην άσκηση φιλολαϊκών πολιτικών από τις κυβερνήσεις αλλά διότι καταγράφει και αναδεικνύει στο Κοινοβούλιο την λαϊκή βούληση.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ότι ο λαός με τους αγώνες του θα ξεπεράσει τα καλπονοθευτικά συστήματα και θα εκφράσει την βούληση του για άσκηση φιλολαϊκών πολιτικών προς όφελος της κοινωνίας.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ