Λαϊκή Συσπείρωση Λουτρακίου: Άγριο χαράτσωμα των λαϊκών οικογενειών από την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων

Επικύρωσε τα νέα χαράτσια για τα απορρίμματα, αλλά και τη διαχείρισή τους από ιδιώτες το Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων το οποίο συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα 24 Φλεβάρη επικυρώνοντας την τιμολογιακή πολιτική της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

 

«Επικυρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου μας», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», γεγονός που σημαίνει άγριο χαράτσωμα των λαϊκών οικογενειών, μέσα από την αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

 

Υπογραμμίζει ακόμα:

 

«Επικύρωσαν τους όρους της σύμβασης ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ, η οποία μεταφράζεται σε 28 χρόνια λεηλάτησης του εισοδήματος των δημοτών για την εξασφάλιση των κερδών της επιχείρησης.

 

Οι κυβερνήσεις, η τωρινή και οι προηγούμενες, οι Περιφέρειες και οι δήμοι άνοιξαν διάπλατα την πόρτα στο μεγάλο κεφάλαιο για να κερδίσει από τη διαχείριση των απορριμμάτων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

 

Η μόνη θεμιτή απάντηση για τις λαϊκές οικογένειες θα ήταν η θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να επιστραφεί ως απαράδεκτη η πρόταση του ΦΟΣΔΑ. Το Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξε παρ' όλα αυτά να την υιοθετήσει κόντρα στα συμφέροντα του λαού.

 

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και από αυτή την επίθεση που προετοιμάζεται σε βάρος τους, να προβάλλουν την αντίστασή τους εντάσσοντάς την στον συνολικότερο αγώνα τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που κλέβει τον πλούτο που παράγουν».