Λακαζέζα: Η ανεξερεύνητη γαλαζοπράσινη παραλία του Λουτρακίου

Παραλίες απομονωμένες, με λίγο κόσμο αλλά ειδυλλιακό τοπίο που σε συνεπαίρνει. Μια τέτοια παραλία βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα και ονομάζεται Λακαζέζα. Η δυσκολία στην πρόσβασή της σε ένα σημείο την καθιστά περισσότερο άγνωστη και ανεξερεύνητη.

 

Αν εσύ, όμως, μπορείς να την προσεγγίσεις τότε θα είσαι από τους τυχερούς που θα έχουν κολυμπήσει σε τέτοια νερά.

 

Η Λακαζέζα δεν είναι μια μεγάλη παραλία και φυσικά ούτε οργανωμένη. Πρόκειται, όμως, με σιγουριά για ένα θαύμα της φύσης. Κρυμμένη καλά σε μια πευκόφυτη περιοχή, είναι θαύμα αν την ανακαλύψεις χωρίς να το γνωρίζεις. Βρίσκεται στην περιοχή του Λουτρακίου και είναι αρκετά προστατευμένη.

Λακαζέζα: Η ανεξερεύνητη γαλαζοπράσινη παραλία 1,5 ώρα από την Αθήνα

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

 

Την παραλία Λακαζέζα την βρεις κοντά στην παραλία της Μυλοκοπής η οποία είναι περισσότερο γνωστή στην περιοχή. Δες ΕΔΩ πού ακριβώς βρίσκεται για να την προσεγγίσεις όσο το δυνατόν πιο εύκολα γίνεται. Μόλις περάσεις μια δύσβατη πευκόφυτη διαδρομή (ιδανικά χρειάζεται 4X4) θα απολαύσεις μια παραλία άγριας ομορφιάς και ανεπανάληπτης θέας. Το γεγονός ότι δεν είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη ευθύνεται για το ότι είναι τόσο ανεξερεύνητη και μπορείς εσύ να απολαύσεις αυτή την ομορφιά. 

 

Πάρε την παρέα σου ή το ταίρι σου και τόλμησε αυτή την μονοήμερη εκδρομή. Δεν την προτείνουμε για παιδιά γιατί πιθανόν να κουραστούν. Φρόντισε να έχεις μαζί σου νερό και φαγητό γιατί αν θελήσεις να μείνεις για ώρες δε θα βρεις εκεί κοντά.

 

Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις καθαρά, κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα νερά που θα σε ταξιδέψουν σε κάποιο νησί του Ιονίου. Κι όμως η παραλία Λακαζέζα είναι απλώς μια από τις παραλίες κοντά στην Αθήνα. Και για να είμαστε ακριβείς: τις παραλίες-διαμάντια!

 

Η κεντρική φώτο, είναι του Πάνου Μιχαλά