Λαμπρή πανήγυρις του Προφήτη Ηλία στην Κορινθία (Εικόνες)

Στην ιστορική Ι. Μονή του Προφήτου Ηλιού, στην Ζάχολη Κορινθίας, χοροστάτησε στις 19 Ιουλίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό επί τη Εορτή της ως εις ουρανού πυρφόρου ανόδου του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Μητρόπολης: «Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας και άλλων Ι. Μητροπόλεων ενώ η διακονία του Ι. Άμβωνος ανετέθη στον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μαςκαι Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Προφήτου Ηλιού.Πριν την απόλυση ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μίλησε για τοθεόπνευστο έργο των Προφητών, δηλαδή, την μεταφορά του λόγου του Θεού στους ανθρώπους,που τους προετοίμασε και τους βοήθησε να επανέλθουν στον σωστό δρόμο και από κτηνάνθρωποι να μετατραπούν σε Χριστιανούς. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στην Καθηγούμενη της Ι. Μονής Γερόντισσα Μαγδαληνή, στην Ι. Αδελφότητα και στους ευσεβείς πιστούς να έχουν τον ζήλο του Αγίου Προφήτου Ηλιού.

 

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, ανήμερα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από πλήθος Ιερέων, τέλεσε την Θ. Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ι. Μετόχιο, της προτύπου Ι. Μονής Θεομήτορος, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Προφήτου Ηλιού στο Λουτράκι.

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. ΆνθιμοςΠαπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκεστην βιβλική μορφή του ζηλωτή Προφήτη Ηλία, ο οποίος ως άνθρωπος του Θεού για την εποχή του είχε προσκολληθεί στην λατρεία του αληθινού Θεού. Ο Ιεροκήρυξ, παραλληλίζοντας την τότε αντίθεη εποχή με την σήμερα αφυδατωμένη πνευματικά εποχή, τόνισε ότι στις μέρες μας είναι επιβεβλημένη η παρουσία προφητικών φωνών που θα αφυπνίσουν τον κλυδωνιζόμενο από την λαίλαπα των ανέμων της αθεΐας και της απιστίας λαό, ώστε να τον οδηγήσουν στην μετάνοια και στην λατρεία του αληθινού Θεού.

 

Ο Σεβασμιώτατος με την σειρά τουτόνισε ότι την εποχή του Προφήτου κυριαρχούσε ο ζήλος και ο φανατισμός ενώσήμερα ζούμε στην εποχή της χάριτος του Θεού, όπου η πίστη στονΣαρκωμένο Λόγο του Θεού και η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι τα στοιχείαπου μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Και κατέληξε ευχόμενος στην Ηγουμένη γερόντισσα Θεοφανώ,στην αδελφότητα της Ι. Μονής και στους παρισταμένους πιστούς ο Θεός δια πρεσβειών του Ενδόξου Προφήτου να τους δίδει έμπνευση, υγεία, φωτισμό και χάρη!».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vimaorthodoxias.gr