ΛΑΡΚΟ: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στην πραγματικότητα και τον ρεαλισμό των προτάσεων μας

Ο Νίκος Παππάς, σε παρέμβασή σχολίασε και την παράταση για τα πόθεν έσχες διαμηνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την τροπολογία

 

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που αφορά τη ΛΑΡΚΟ και τη «μεταμεσονύχτια κυβερνητική τροπολογία», η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι κατά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αξιόποινη πράξη σε τραπεζικές υποθέσεις, η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή θα ζητά από την Τράπεζα της Ελλάδας την πρόταση δύο επιθεωρητών αυτής, αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως τόνισε ο Νίκος Παππάς, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

 

«Επίσης, μέσω αυτής της μεταμεσονύχτιας τοπολογίας, δίνετε παράταση για τα πόθεν έσχες. Αποδεικνύεται, έτσι, πόσο υποκριτική ήταν η στάση της Ν.Δ. πριν από τις εκλογές. Εμείς θα επαναφέρουμε την  τροπολογία για το πόθεν έσχες με την πρόσθετη πρόνοια να κατατίθενται και οι ρυθμίσεις δανείων για τους υπόχρεους. Έχει μία φωτογραφική υφή η διάταξη που έχετε φέρει και αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του υπουργείου περί έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε: «Βγήκε μια ανακοίνωση ότι θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων κατά 33%.

 

Είναι ο κατώτατος συντελεστής που προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό 1854/2022. Δεν τολμάτε να πάτε ούτε μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από αυτό που επιβάλλει ο κανονισμός».

 

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Σε συζήτηση που είχε γίνει εντός της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο κ. Θεοχάρης είχε πει ότι για το 2023 δεν υπάρχουν υπερκέρδη των διυλιστηρίων. Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στην πραγματικότητα των υπερκερδών και ρωτάμε αν προτίθενται να πάνε στον ανώτατο προβλεπόμενο φορολογικό συντελεστή».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στην πραγματικότητα και τον ρεαλισμό των προτάσεων μας

 

Μητσοτάκης
 

Συγχαίρουμε τον κ. Μητσοτάκη για τη σθεναρή υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σχολίασε δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

«Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στην πραγματικότητα και στον ρεαλισμό των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» σχολίασε αιχμηρά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Real FM.

 

«Ενώ πριν λίγους μόλις μήνες ο ίδιος και οι υπουργοί του ισχυρίζονταν πως η μείωση του ΦΠΑ δεν αποδίδει ως μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σήμερα, στη συνέντευξή του, ανακοίνωσε τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα ταξί και στον καφέ, με σκοπό την αντιμετώπιση την ανάσχεση της ανόδου των τιμών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σημειώνει:

 

«Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί να πάει μαζί με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και εκεί να εξετάσουν μαζί και το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τις απόψεις του καθενός για τη λειτουργία της οικονομίας».

 

Και συνεχίζει καυστικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «ενδεχομένως, αυτό να τον οδηγήσει και στην αναθεώρηση του μέτρου για την τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, το οποίο έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία τους σε οικονομικό αδιέξοδο, για το οποίο δήλωσε σήμερα πως δεν έχει σκοπό να το αλλάξει».

 

«Και, βεβαίως, θέλουμε να συγχαρούμε τον κ. Μητσοτάκη για τη σθεναρή υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού ο ίδιος προανήγγειλε πως θα θέσει στον ομόλογο του από τη Β. Μακεδονία πως η συμφωνία προβλέπει τη μία και μοναδική ονομασία της χώρας του έναντι όλων. Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σχολίασε αιχμηρά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ