ΛΑΡΚΟ: Συλλαλητήριο των εργαζομένων για να σωθούν οι θέσεις εργασίας - Μετά την εταιρεία Γιούλα «λουκέτο» και στη Sonoco

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και σωματεία της Αττικής που τους συμπαραστέκονται.

 

Αίτημά τους να ανατραπούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης που επιβάλλουν την ανεργία στις οικογένειες των εργαζομένων.

email sharing button

ΛΑΡΚΟ: Συλλαλητήριο των εργαζομένων για να σωθούν οι θέσεις εργασίας (Video)

 

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και σωματεία της Αττικής που τους συμπαραστέκονται.

 

Αίτημά τους να ανατραπούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης που επιβάλλουν την ανεργία στις οικογένειες των εργαζομένων.

 

Τέσσερα χρόνια έχουν αντιμετωπίσει ψεύτικες υποσχέσεις για συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και ανεύρεσης επενδυτών. Η εταρεία έχει παύσει σχεδόν κάθε παραγωγική δραστηριότητα εδώ και ενάμιση χρόνο, παρά την εκτόξευση της τιμής του νικελίου και οι υποτιθέμενοι επενδυτές αγνοούνται.

 

Οι συμβάσεις πολλών εργαζομένων λήγουν στο τέλος Μαρτίου και το μέλλον τους είναι αβέβαιο ενώ μαζί τους κινδυνεύουν ολόκληρες περιοχές που χάνουν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους.

 

Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα ζητώντας να λειτουργήσει εκ νέου. Οι εργαζόμενοι σφράγισαν τις πύλες και το κτήριο διοίκησης και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό.

 

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την Ομόνοια και προορισμός του είναι το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

 

Ανάπτυξη Μητσοτάκη: Μετά την εταιρεία Γιούλα «λουκέτο» και στη Sonoco

 

Ανάπτυξη Μητσοτάκη: Μετά την εταιρεία Γιούλα «λουκέτο» και στη Sonoco

 

Μετά το λουκέτο στην εταιρεία υαλουργίας Γιούλα στο Αιγάλεω Αττικής άλλη μια επιχείρηση κατεβάζει ρολά, αυτή τη φορά στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Πρόκειται για τη χαρτοποιία Sonoco που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς καθώς εκεί βρίσκονται η μονάδα συσκευασίας και το εργοστάσιο χαρτοποιίας.

 

Είναι απορίας άξιο πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για ανάπτυξη και επενδύσεις όταν δεν προστατεύονται οι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις.

 

Όπως αναφέρεται η απόφαση έγινε γνωστή στους εργαζόμενους αμέσως μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου ενώ λίγους μήνες πριν η επιχείρηση αναζητούσε εργαζόμενους για τη μονάδα συσκευασίας στη Θεσσαλονίκη.

 

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι περίπου 30 εργαζόμενοι στη μονάδα συσκευασίας στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και οι 55 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο στο Σταυροχώρι του Κιλκίς θα μείνουν χωρίς εργασία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία επικαλείται την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

 

Ωστόσο επισημαίνεται πως η επιχείρηση επειδή είναι ενεργοβόρα έχει κάνει επένδυση περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ για την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αλλά σύμφωνα με πηγές ο ΔΕΔΔΗΕ δεν την ενέταξε στο δίκτυο λόγω «έλλειψης χωρητικότητας δικτύου».

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η εταιρεία θα εξυπηρετήσει τις τρέχουσες παραγγελίες και θα κλείσει οριστικά στις 31 Μαΐου.

 

Η εταιρεία που είναι μέλος του αμερικανικού ομίλου Sonoco Alcore, ο οποίος εδρεύει στη Νότια Καρολίνα, ιδρύθηκε το 1899 και διαθέτει περισσότερες από 300 επιχειρήσεις σε 33 χώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ