Let's do it Greece 2018 : Καθαρισμός Αισθητικού Δάσους "ΠΕΥΚΙΑΣ" Ξυλοκάστρου (video)

Οι εθελοντές του Δήμου μας, θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 29 Απριλίου καθαρισμό του μεγάλου πράσινου πνεύμονα της περιοχής, τον Πευκιά.

 

 

 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στη δράση που εχει γίνει θεσμός για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό. Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές, σύλλογοι και φορείς από το Δήμο μας θα συντονιστούν με τους εθελοντές από όλη την Ελλάδα στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας.

 

Οι εθελοντές του Δήμου μας, θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 29 Απριλίου καθαρισμό του μεγάλου πράσινου πνεύμονα της περιοχής, τον Πευκιά. Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες (παιχνίδια, κατασκευές, συζητήσεις, πινγκ- πονγκ, τραγούδια) μικροί κ μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το εμβληματικό δάσος του Ξυλοκάστρου γνωρίζοντας την ιστορία και την σημασία του για τον Δήμο μας. Παράλληλα, στη Λυκοποριά μικροί και μεγάλοι θα ενημερωθούν από την πρόεδρο του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοποριάς για τα οφέλη του Εθελοντισμού στο Κοινοτικό Γραφείο και στη συνέχεια όλοι μαζί θα καθαρίσουν τις ακτές κατά μήκος του Δημοτικού Διαμερίσματος.

 

Το Let’s do it Greece είναι μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Φέτος, το όνειρό τους να ενώσουν όλη την Ελλάδα, γίνεται πραγματικότητα για έβδομη συνεχή χρονιά και πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις! Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αγκαλιάζει την διοργάνωση και καλεί όλους τους εθελοντές του Δήμου μας - και όχι μόνο – να δηλώσουν συμμετοχή και να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία αγάπης στο περιβάλλον και στον εθελοντισμό στο «πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας» μας.