Λευτέρης Πετρούνιας: Τα έξι πετράδια στο στέμμα του «Βασιλιά» των κρίκων

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο Έλληνας πρωταθλητής έγραψε ιστορία με το έκτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η αρχή έγινε το 2015 στο Μονπελιέ και έπεται συνέχεια…

 

Ένα ακόμα σπουδαίο επίτευγμα για τον Λευτέρη Πετρούνια και μια ακόμα μοναδική στιγμή υπερηφάνειας για τον ελληνικό αθλητισμό, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (21/8) στο Μόναχο. Ο Έλληνας πρωταθλητής με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα στον τελικό των κρίκων συγκέντρωσε 15.133 βαθμούς και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η έκτη φορά που ο 31χρονος γυμναστής ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και έτσι έγραψε ιστορία.

 

Το επίτευγμα του Πετρούνια, να κατακτήσει έξι φορές την κορυφή σε ένα όργανο, το έχει καταφέρει στο παρελθόν μόνο ο Ούγγρος Κριστιάν Κέκι, στον πλάγιο ίππο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας θεωρείται, προφανώς πανάξια και απόλυτα δίκαια, ένας μύθος του αθλήματος και κατά πολλούς είναι πλέον ο καλύτερος όλων των εποχών. Η συγκομιδή τίτλων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον Έλληνα «βασιλιά» του αγωνίσματος ξεκίνησε το 2015 στο Μονπελιέ για να ακολουθήσουν χρυσά στη Βέρνη το 2016, στο Κλουζ το 2017, στη Γλασκόβη το 2018, στη Βασιλεία το 2021 και τώρα στο Μόναχο.

 

Αν, μάλιστα, δεν προέκυπταν κάποιοι τραυματισμοί αλλά και ο κορονοϊός, πιθανότατα η συγκομιδή του Λευτέρη Πετρούνια να ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Σε αυτή προστίθενται και το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2011 στο Βερολίνο, όπως φυσικά και τα χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015 Γλασκόβη, 2017 Μόντρεαλ και 2018 Ντόχα), και Ολυμπιακούς Αγώνες (2016 Ρίο ντε Τζανέιρο).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ