Λιμεναρχείο Κορίνθου: Παράνομη ψαριά παραδόθηκε σε συσσίτιο (εικόνες)

Στελέχη του Λ/Χ Κορίνθου/Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Παλαιάς Επιδαύρου κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ερασιτεχνικό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου κοντά στη βραχονησίδα Πετρονήσι, διαπίστωσαν ότι δύο ερασιτέχνες ψαράδες είχαν ψαρέψει πολύ μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη ποσότητα ψαριών. Συγκεκριμένα είχαν αλιεύσει 40 κιλά ψάρια ενώ επιτρέπεται η αλίευση μόνο 10 το πολύ κιλών. 

 

Το σχετικό δελτίο του Λιμεναρχείου Κορίνθου ανέφερε:

 

«Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται από την Υπηρεσία μας με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, στελέχη του Λ/Χ Κορίνθου/Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Π. Επιδαύρου κατά την θαλάσσια περιπολία της 19-03-2023 διενήργησαν έλεγχο σε ερασιτεχνικό σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην  θαλάσσια περιοχή όρμου “Λιμί“ Σαρωνικού Κόλπου πλησίον βραχονησίδας “Πετρονήσι“,  από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι οι ελεγχόμενοι είχαν προβεί στην αλίευση  40 κιλών ιχθύων ήτοι τριάντα 30 κιλά ιχθύων περισσότερα από το επιτρεπόμενο όριο.

 

   • Το παράνομο αλίευμα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

  • Κατά των παραβατών, κινήθηκε από το Λ/Χ Κορίνθου/Γ΄ Λιμενικό  Τμήμα Π. Επιδαύρου, η διαδικασία επιβολής των νομίμων κυρώσεων», αναφέρεται από το λιμεναρχείο Κορίνθου.

 

 

Την επομένη το πρωί (Δευτέρα 20/3), τα 40 κιλά ψαριών παραδόθηκαν από το Λιμενικό Τμήμα της Π. Επιδαύρου στο Συσσίτιο Ευαγγελίστριας Ναυπλίου για να διατεθούν στους άπορους συμπολίτες.

 

40 κιλά ψάρια, από παράνομη αλιεία, παρέδωσε το Λιμενικό στο Συσσίτιο Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Φωτογραφία: Studio B&G Ευάγγελος Μπουγιώτης - Γ. Ρασσιάς 

 

Ο Ιερέας π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τα στελέχη του λιμενικού για την πρωτοβουλία τους και μετέφερε επίσης της ευχαριστίες του στον Λιμενάρχη Κορίνθου Παναγιώτη Κοντό.

 

https://cdn.np-media.gr/media/news/2023/03/20/87395/photos/snapshot/IMG_20230320_120542NAU_PSARIA_LIMENIKO_EUAGELISTRIA.jpg

Φωτογραφία: Studio B&G Ευάγγελος Μπουγιώτης - Γ. Ρασσιάς 

 

notospress.gr