Lockdown: Γιατί επιβλήθηκε σε 20 δήμους της Ιταλίας

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 10.047 κρούσματα κορονοϊού και 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 689.280 διαγνωστικά τεστ, το 1,4% από τα οποία προέκυψε θετικό.

 

Δεν είναι όμως τα παραπάνω αυτά που τρομάζουν τους ειδικούς και που οδήγησαν στην απόφαση να επιβληθεί lockdown σε 20 δήμους στην αυτόνομη βορειοανατολική περιφέρεια Άνω Αδίγη.

 

Ο λόγος ήταν άλλος και έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή αυτή, όπου από αύριο ξεκινά βραδινή και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας οργανώνονται «κορονοπάρτι» από ανεμβολίαστους, στα οποία συμμετέχει τουλάχιστον ένα άτομο θετικό στον ιό!

 

Στόχος τους, είναι να μολυνθούν (!) και να μπορέσουν να πάρουν πιστοποιητικό ανάρρωσης χωρίς, βέβαια, να έχουν εμβολιαστεί. Μια άκρως επικίνδυνη «στρατηγική» η οποία προκάλεσε ήδη τουλάχιστον έναν θάνατο, μεταφορές ασθενών σε ΜΕΘ και τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

 

Σημειώνεται πως στην Ιταλία, στις ΜΕΘ βρίσκονται 560 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.597. Σε εθνικό επίπεδο, στο 6% των θέσεων των ΜΕΘ και στο 8% των κλινών των νοσοκομείων, βρίσκονται ασθενείς της covid 19.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ