"Λοτσάρια" από την Αντιπολίτευση κατά της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23/9

Οι εισηγήσεις και οι τοποθετήσεις των τεσσάρων Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων (Κ. Λογοθέτης, Ι. Καραπανάγος, Κ. Ζερβός, Δ. Βασιλείου) και Δημοτικών Συμβούλων, στο Δημοτικό Συμβούλιο, την 23 Σεπτεμβρίου 2022, με σοβαρά θέματα  της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, μετατράπηκαν σε ''Λοτσάρια'', κατά της Δημοτικής Αρχής του Γεωργίου Γκιώνη...

 

 

Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος

 

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά από γραπτό αίτημα εννέα Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης (Κ. Λογοθέτης, Ι. Καραπανάγος, Κ. Ζερβός, Δ. Βασιλείου, Θ. Πέτρου, Δ. Δέδες, Γ. Γλυκοφρύδης, Α. Δρίτσας, Β. Βασιλείου). 

 

Οι εισηγητές των θεμάτων ανέδειξαν την ένδεια της Δημοτικής Αρχής του Γεωργίου Γκιώνη και την ανικανότητά της να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας, σε συνδυασμό με την προκλητική της αδιαφορία απέναντι στην ποιότητα ζωής που δικαιούται και αξίζει ο πολίτης.

 

Αρχικά, αρνητική εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του κ. Γκιώνη πως έξι Αστυνομικοί,  από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες,  γεγονός που τον υποχρεώνει, για μία ακόμη φορά, να τρέχει, ασθμαίνοντας, πίσω από τις εξελίξεις, αντί να τις προλαμβάνει ή να τις δρομολογεί. 

 

Στη συνέχεια, για το ζεστό πόσιμο νερό της Περαχώρας, ο κ. Γκιώνης αναγκάστηκε, επιτέλους, να παραδεχθεί πως υπάρχει πραγματικό πρόβλημα στο χωριό, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Φίλιππα Θυμή, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός, εκτοξεύοντας καυτά βέλη, κατά της Δημοτικής Αρχής, για το θέμα αυτό.  

 

Ο κ. Γκιώνης, ξάφνιασε δυσάρεστα τους πάντες, ομολογώντας πως μέχρι τώρα πίστευε πως είχε λυθεί το πρόβλημα του νερού, λέγοντας χαρακτηριστικά: ''Δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί θεωρούσα και πίστευα ότι θα έχει λυθεί το πρόβλημα. Νομίζω, ίσως, να ψιλοδιορθώθηκε αλλά το πρόβλημα το 'χουν οι Περαχωρίτες'' και κατέληξε λέγοντας "Οι Περαχωρίτες έχουν δίκιο''. 

 

Δυστυχώς, για ένα ολόκληρο χωριό, μετά από 18 μήνες και πολλές ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων, παρουσία του Δημάρχου, προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ κ. Δημήτριο Πρωτονοτάριο, σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, ο κ. Γκιώνης, τώρα, συνειδητοποίησε το μέγεθος του προβλήματος των κατοίκων της Περαχώρας να πίνουν ζεστό νερό για δύο συνεχόμενα καλοκαίρια.

 

Η απάντηση του κ. Γκιώνη αποτελεί τρανή απόδειξη της ανυπαρξίας του και της προκλητικής του αδιαφορίας, αφού αγνοούσε πως ένα ολόκληρο χωριό υποφέρει και αγοράζει εμφιαλωμένο νερό, χωρίς να απαλλάσσεται, μάλιστα, από τους λογαριασμούς ύδρευσης των δύο αυτών θερινών περιόδων.

 

Επιπλέον, ο κ. Γκιώνης αδυνατούσε να τοποθετηθεί, επί της ουσίας, στις εισηγήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το τεράστιο και διαχρονικό κυκλοφοριακό πρόβλημα, που παρατηρείται στο Λουτράκι, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά από την έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης. Τα προτεινόμενα, για την επίλυσή του, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, από τον Εμπορικό Σύλλογο Λουτρακίου, καθώς και από τα δύο χρήσιμα εργαλεία στα χέρια της Δημοτικής Αρχής, δηλαδή το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου μας και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, δεν λαμβάνονται υπόψη και η Δημοτική Αρχή αποφεύγει να τα φέρει προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να βρεθούν λύσεις.

 

Για το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα πνοής για τον Δήμο μας, όπως η δημιουργία του Open Mall και η έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι που υπαγορεύουν τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης. 

 

Τελικά, για το πρόβλημα του κυκλοφοριακού, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας, Φορέων και Αρχών για να προταθούν λύσεις και να ληφθούν αποφάσεις για το επόμενο καλοκαίρι.  

 

Είναι, πλέον, καταφανές ότι η Δημοτική Αρχή του Γεωργίου Γκιώνη, χωρίς όραμα και πολιτικό ανάστημα, δεν σέβεται τον πολίτη και έχει θυσιάσει τον τόπο στον βωμό της κοντόφθαλμης μικροπολιτικής της. Μέχρι τώρα έχει αναδείξει τη σιωπή, τη διαστρέβλωση των γεγονότων, τις διαβεβαιώσεις χωρίς αντίκρισμα και τις υποσχέσεις, καθώς και την παραπομπή των προβλημάτων στο μέλλον, ως πολιτικά μέσα διαχείρισης και επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων, επιβεβαιώνοντας, ταυτόχρονα, τον τίτλο: Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή της Στασιμότητας.

 

* ''Λοτσάρι'': Υπόγεια αποθήκη ρετσινιού, με γέμισμα μπαρούτι και ρετσίνι. Χρησιμοποιήθηκε, ως όπλο των Περαχωριτών, στη Μάχη της Περαχώρας, τον Σεπτέμβριο του 1822