Το loutraki365.gr απαντά στον Σύλλογο "Ξένιος Ζευς" και κερνάει... πικρό καφέ!

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου με την επωνυμία "Ξένιος Ζευς" δημοσίευσε Δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι διαφωνεί για μια επικεφαλίδα(!) του loutraki365.gr...

 

Σεβόμενοι τον κώδικα δεοντολογίας, αλλά και τα μέλη του Συλλόγου, δημοσιεύσαμε το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου, ακόμα και αν καταφέρεται εναντίον μας. Για το συγκεκριμένο περιστατικό, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

 

Το Loutraki365.gr, δεν γράφει μόνο επικεφαλίδες. Γράφει και ρεπορτάζ, τα οποία συνοδεύουν την επικεφαλίδα. Οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στον κόπο να διαβάσει όλο το δημοσίευμα και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Επίσης, τονίζουμε ότι δεν υποχρεώνουμε κανέναν να παρακολουθεί το δικό μας website (και όχι blog) και μπορεί να ενημερώνεται από όποιο αυτός επιθυμεί. Στο ρεπορτάζ, λοιπόν, του loutraki365.gr, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το μέτρο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου 2022 σε όλη τη χώρα, όμως, τα καταστήματα του Λουτρακίου δεν το είχαν ακόμα εφαρμόσει. Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, 4 καταστήματα του Λουτρακίου, προχώρησαν στη συγκεκριμένη αύξηση, κάτι που δεν συνέβη στα υπόλοιπα καταστήματα της χώρας, αφού τα περισσότερα είχαν ήδη προχωρήσει στις σχετικές αυξήσεις. Αρκετοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν μαζί μας, προκειμένου να μας ρωτήσουν τους λόγους της αύξησης αυτής. Αφού διαπιστώσαμε ότι όντως το συγκεκριμένο μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή, προχωρήσαμε στην καταγραφή του ρεπορτάζ, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι για την αύξηση στις τιμές μέσω take away στην πόλη του Λουτρακίου. 

 

Επίσης, καλό θα ήταν να τονιστεί, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι το loutraki365.gr, αποτελεί δημοσιογραφικό Μέσο με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών (μεταξύ άλλων και για τις αλλαγές στην καθημερινότητά του) και όχι ένα επίσημα χαρακτηρισμένο Μέσο προβολής της περιοχής. Δυστυχώς, πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να γράψουμε την αλήθεια, ακόμα και αν αυτή έρχεται σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της περιοχής και όχι μόνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κατανοούμε ότι επιχειρούν σε μια δύσκολη συγκυρία για όλη τη χώρα. Προς επίρρωση αυτού, επισημαίνεται ότι το loutraki365.gr, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του συλλόγου επισιτιστών "Ξένιος Ζευς", δημιούργησε και φιλοξενεί διαφημιστικό banner όπου καλεί τους δημότες να στηρίξουν τα καταστήματα της πόλης τους,εντελώς δωρεάν για περισσότερο από έναν χρόνο, ως ελάχιστο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής. Παράλληλα, δημοσιεύει δωρεάν, όλες τις αθλητικές, τουριστικές, μουσικές δραστηριότητες του Δήμου αλλά και τις εκδηλώσεις του, την ώρα που κάποια άλλα Μέσα (ακόμα και από την Κόρινθο) πληρώνονται και μάλιστα αδρά!

 

Υ.Γ. Το loutraki365.gr, αποτελείται από δημοσιογράφους με μεγάλη εμπειρία σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αρχισυντάκτης, είναι ο Αλέξανδρος Κανδρής και δεν έχουμε σκοπό να προτείνουμε τη συγκεκριμένη θέση σε άλλον. Αναφορικά με σχόλιο συγκεκριμένου επιχειρηματία που τυγχάνει να είναι και πολιτικό πρόσωπο του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του loutraki365.gr, ο οποίος επιχείρησε να μας νουθετήσει, θεωρούμε ότι πιθανώς πρόκειται για μια επιπόλαια κίνηση εκ μέρους του. Άλλωστε, το συγκεκριμένο πρόσωπο, έχει δημοσιεύσει πολλάκις επίσημα χαρακτηρισμένες ψευδείς ειδήσεις στο προφίλ του. Βεβαίως, είναι απορίας άξιο, πώς κάποιος που αποδεδειγμένα έχει μειωμένη ικανότητα στη διασταύρωση της είδησης, επιχειρεί να μας κάνει μαθήματα δεοντολογίας και δημοσιογραφίας, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

 

Για του λόγου το αληθές, δημοσιεύουμε 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα, ελπίζοντας ότι δεν θα δοθεί περαιτέρω συνέχεια στο εν λόγω θέμα: