Λουτρά Ωραίας Ελένης: Με 150 ευρώ έφυγαν οι κλέφτες που ανατίναξαν ΑΤΜ

Το σχέδιο που είχαν καταστρώσει άγνωστοι δράστες και αφορούσε την κλοπή ΑΤΜ που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός φούρνου, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης… ναυάγησε και ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας! 

 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής περίπου στις 3.30, μία έκρηξη αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής που έντρομοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους. Τρείς δράστες φορώντας κουκούλες αφού έριξαν το ρολό του καταστήματος με ένα αυτοκίνητο στη συνέχεια, διέρρηξαν την είσοδο και μπήκαν μέσα, προκάλεσαν έκρηξη στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, πιθανότατα με τη μέθοδο plofkraak χρησιμοποιώντας αέριο. Δεν μπόρεσαν όμως να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα και άρπαξαν 150 ευρώ από ένα τσαντάκι που βρήκαν στον πάγκο του καταστήματος.

 

Αμέσως μετά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να εντοπιστούν τα ίχνη τους, παρ’ όλο που η Αστυνομία ξεκίνησε άμεσα αναζητήσεις. Μια ώρα αργότερα, το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε να φλέγεται κοντά στη μονή Αγνοούντος στον δρόμο προς την Επίδαυρο, όπου οι δράστες το πυρπόλησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

 

Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στο ΑΤΜ και το κατάστημα και οι ειδικοί του Τ.Ε.Ε.Μ. που συνέλεξαν στοιχεία προσπαθούν να εξακριβώσουν αν χρησιμοποιήθηκε αέριο ή εκρηκτική ύλη.

Dmnews