Λουτράκι: 5η Ημερίδα "Αυτισμός και Αθλητισμός" από το ΦΑΣΜΑ - Σωματείο Γονέων & Φίλων Παιδιών και Ατόμων με Αυτισμό Κορινθίας

Την Κυριακή 2 Απριλίου "Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό" θα πραγματοποιηθεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου η 5η Ημερίδα με θέμα "Αυτισμός και Αθλητισμός".

 
Την ημερίδα διοργανώνει το Φάσμα Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών και Ατόμων με Αυτισμό Κορινθίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
Στην ημερίδα θα αναδειχτεί, μέσα από τις ομιλίες των ειδικών, ο πολυσήμαντος ρολος του αθλητισμού στη σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού.
 
Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας:
 
 
10:00 Έναρξη Ημερίδας - Χαιρετισμοί
 
10:30-11:00 "Με μια μπάλα του Μπάσκετ να ενώνει όλα τα παιδιά"
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΜΠΡΗΣ - Προπονητής Μπάσκετ και Ιδρυτής του προγράμματος Τζάμπολ Αγάπης - Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Έχει προσωπική βιβλιογραφία με 4 βιβλία για τη διδασκαλία της Καλαθοσφαίρισης και 1 βιβλίο για την Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή.
 
11:00-11:30 "Κολύμβηση και Αυτισμός στην Πράξη"
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΡΑΣ - Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ - Ειδίκευση στην Κολύμβηση. Συντονιστής Κολύμβησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας.
 
11:30-12:00 "Η θεραπευτική ιππασία ως παρέμβαση και ως άθλημα σε Αμεα"
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ - Φυσικοθεραπευτής, MA,Bobath NDT, Senior Hi.K.ER. instructor, Προϊστάμενος Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε, Διευθυντής Διεθνούς Ινστιτούτου Hi.K E.R, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Ιπποθεραπευτών (ΠΑ.Σ.Ι.ΕΘ.Ι).
 
12:00-12:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ - ΚΑΦΕ
 
12:30-13:00 "E-SPORTS : Καινοτόμες εφαρμογές σε ΑΜΕΑ"
ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΡΑΚΟΥ - Εργοθεραπεύτρια NDT-SI, MSc Τμήμα Ιατρικής - Δ.Π.Θ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ- Αποκλειστικός συνεργάτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το E- SPORTS - Ιδρυτής του VIRTUAL SPORTS PROJECT
 
13:00-13:30 "Το θεραπευτικό Ταεκβοντό και η επίδρασή του στα Άτομα με Αυτισμό"
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΟΤΡΙΔΗΣ - Πρόεδρος του Φορέα Διεθνούς Ταεκβοντό για ΑΜΕΑ Ελλάς, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Συμπεριληπτικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό
 
13:30-14:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΛΗΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
 
Συντονίζει η Μίνα Γιαννούλη
 

https://www.loutraki365.gr/sites/default/files/2023/03/hmerida_2.jpg