Λουτράκι: 67 και σήμερα για την ολική επαναφορά των χρεών!

Μόλις 67 ημέρες απέμειναν μέχρι την εκπνοή της διορίας, την οποία η (και σημερινή) Δημοτική Αρχή συμφώνησε και έθεσε (και το Δικαστήριο επικύρωσε) για τη μετατροπή της Κοινοπραξίας, η οποία διαχειρίζεται το Casino Λουτρακίου, σε κεφαλαιουχική εταιρεία (προφανώς Α.Ε.). Όπως είναι γνωστό μάλιστα, η μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Ανώνυμη Εταιρεία, έως την 7η Αυγούστου 2018, έχει τεθεί ως διαλυτική αίρεση της συμφωνίας μείωσης των χρεών, με τους πιστωτές της.

 

Του Γιάννη Κ. Ηλιάδη

 

Ο Μάιος έφθασε στο τέλος του και πλέον, απομένουν μόλις 67 ημέρες έως την καταληκτική ημερομηνία της 7ης Αυγούστου 2018, για να συμπληρωθεί δηλαδή το χρονικό διάστημα των εννέα μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης, εντός του οποίου θα πρέπει να έχει γίνει η μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Ανώνυμη Εταιρεία, προκειμένου να συνεχίσει η ισχύς της συμφωνίας με τους πιστωτές, για το “κούρεμα” των συσσωρευμένων χρεών.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του loutraki365, το χρονικό διάστημα αυτό, των 67 ημερών, δεν είναι αρκετό για να ολοκληρωθεί η μετατροπή, δεδομένου ότι η γραφειοκρατική διαδικασία που είναι απαραίτητη είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα! Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις ειδικών, η συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων και η κατάρτιση του ισολογισμού μετατροπής (που είναι απαραίτητος για τη μετατροπή) χρειάζεται χρονικό διάστημα δυο τουλάχιστον, μηνών για να ολοκληρωθεί, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρχει χρόνος και για την κρατική γραφειοκρατία, η οποία (όπως όλοι γνωρίζουμε σε τούτη τη χώρα) είναι άγνωστο πόσο καιρό θα χρειαστεί…

 

Τι θα γίνει μετά την 7η Αυγούστου

Εφόσον παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία και η μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Ανώνυμη Εταιρεία δεν έχει ολοκληρωθεί, τότε οποιοσδήποτε από τους πιστωτές οι οποίοι θίγονται λόγω του κουρέματος έχει δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη με αίτημα να εκπέσει η απόφαση της ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 106Β.

 

Επειδή δε, η διαλυτική αίρεση είναι σαφώς διατυπωμένη στην απόφαση του Δικαστηρίου, η απόφαση οποιουδήποτε Δικαστηρίου για τη διάλυση της συμφωνίας μείωσης των χρεών θα είναι μονόδρομος. Με λίγα λόγια, οποιαδήποτε προσφυγή από οποιονδήποτε πιστωτή έχει έννομο συμφέρον, γίνει μετά την 7η Αυγούστου, στην περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή σε κεφαλαιουχική εταιρεία, θα σημάνει για το Δήμο Λουτρακίου την ολική επαναφορά των χρεών στο ύψος που ήταν πριν από την απόφαση 20/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου! Κι αυτό, όπως καταλαβαίνει κάθε εχέφρων και νουνεχής άνθρωπος θα σημάνει τη μεγάλη (αν όχι ολική) καταστροφή του Λουτρακίου και την παγίδευση των επομένων γενεών του τόπου.

 

Δείτε όλα τα θέματα σε μορφή Blog