Λουτράκι: Αγριογούρουνα πήγαν να... "προσκυνήσουν" στον Όσιο Πατάπιο (Εικόνες)

Σχεδόν καθημερινό, είναι το φαινόμενο αγέλες από αγριογούρουνα, να "εισβάλλουν" σε καλλιέργειες και να "βολτάρουν" ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές. Εικόνες που από τη μία προκαλούν συμπάθεια για τα μεγάλα τετράποδα ζώα, αλλά από την άλλη επιφέρουν ανησυχία για το φαινόμενο και, σε πολλές περιπτώσεις, φόβο λόγω των τροχαίων που μπορεί να προκληθούν από το αιφνίδιο πέρασμα τους σε δρόμους...

 

Οι κάτοικοι των οικισμών του Λουτρακίου, είναι αγανακτισμένοι από τις καθημερινές πλέον απρόσκλητες επισκέψεις αγριογούρουνων στις αυλές τους, καθώς εκτός από το γεγονός ότι προκαλούν ζημιές στις αυλές και στα περιβόλια τους, σπάνε φράκτες είτε ξύλινους είτε συρμάτινους, αποτελούν και κίνδυνο για τη ζωή τους.

 

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που έστειλε στο loutraki365.gr, προσκυνητής που ανέβηκε σήμερα στο μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, ο οποίος φωτογράφισε τα αγριογούρουνα τα οποία βρίσκονταν κυριολεκτικά λίγα μέτρα μακριά από το μοναστήρι, με τους υπόλοιπους πιστούς να κοιτούν αποσβολωμένοι τα άγρια ζώα με το φόβο μήπως τους επιτεθούν.