Λουτράκι: Αλαλούμ στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του κορονοϊού

Τέσσερις προτάσεις για το γεγονός ότι η περιοχή του Λουτρακίου μπήκε στο κόκκινο ελέω κορονοϊού, κατέθεσε πριν από λίγο ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ώρα για Δράση", Δημήτρης Βασιλείου στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες καταψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία...

 

Συγκεκριμένα πρότεινε:

 

1. Τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα.

 

2. Να υπάρχει καθημερινή αναφορά του ιικού φορτίου από τη ΔΕΥΑΛ για τα λύματα.

 

3. Να μετατεθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δημοτικοί υπάλληλοι, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι θα ελέγχουν τις μετακινήσεις των πολιτών.

 

4. Να υπάρξει μεγαλύτερη βοήθεια από την Πολιτική προστασία του Δήμου, η οποία θα έχει συχνή επικοινωνία με τη διαπαραταξιακή επιτροπή, προκειμένου να υπάρχει συνεργασία πάνω στο θέμα της πανδημίας.

 

Οι παραπάνω προτάσεις του Δημήτρη Βασιλείου, έβγαλαν κυριολεκτικά εκτός εαυτού τον Δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, ο οποίος αναρωτιόταν συνεχώς πώς θα πείσει τους δημοτικούς υπαλλήλους "να γίνουν δημοτικοί αστυνόμοι", με ποιά δικαιοδοσία θα ελέγχουν τους πολίτες, αλλά και πότε θα προλάβουν να εκπαιδευτούν...

 

Τελικά, ο Δημήτρης Βασιλείου, απέσυρε την πρόταση για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

 

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Με τους Πολίτες Μπροστά", Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος ανέγνωσε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο, προβλέπεται πως οι Δήμαρχοι μπορούν να αναθέτουν αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας σε διοικητικούς υπαλλήλους. 

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 της τροπολογίας, σε Δήμους που δεν υφίσταται δημοτική αστυνομία ή το προσωπικό που υπηρετεί δεν επαρκεί κατά την κρίση του Δημάρχου, μπορεί με απόφαση του τελευταίου, για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα προστασίας της Δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού να ορίζονται διοικητικοί υπάλληλοι ΠΕ, ή ΤΕ, ή ΔΕ, οι οποίοι θα ασκούν τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας.

 

Στη συνέχεια, ο Κώστας Λογοθέτης, ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την απόσυρση της πρότασης από τον Δημήτρη Βασιλείου και απείχε από την ψηφοφορία, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, Θανάσης Μουζάκης και Θοδωρής Πέτρου, καταψήφισαν.