"Λουτράκι, ανοχύρωτη πόλη"! Τόσοι Αστυνομικοί μένουν σε Λουτράκι και Αγίους Θεοδώρους μετά την "φυγή των 40"

Μεγάλη αίσθηση και ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι 40 αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν έρθει με απόσπαση προς ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, απομακρύνονται προκειμένου να στελεχώσουν τα Αστυνομικά τμήματα Ελληνικών Νησιών...

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, το ΑΤ Λουτρακίου, στο οποίο μέχρι πρότεινος υπήρχαν 23 άτομα, θα μείνει μόλις με 14, καθώς 9 Αστυνομικοί θα χρειαστεί να αποχωρήσουν. Όσον αφορά στο ΑΤ Αγίων Θεοδώρων, τα νέα είναι πιο ενθαρρυντικά, καθώς κανένας αστυνομικός δεν θα φύγει, αφού στο συγκεκριμένο ΑΤ δεν υπήρχε αποσπασμένο προσωπικό.

 

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η εγκληματικότητα στην πόλη του Λουτρακίου, έχει αρχίσει να ξεφεύγει, καθώς σχεδόν καθημερινά είναι πλέον τα κρούσματα κλοπών σε σπίτια. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, σε κεντρικό σημείο της πόλης, σημειώθηκαν 2 απόπειρες ληστείας που απεφεύχθησαν χάριν σε έγκαιρες παρεμβάσεις κατοίκων, αλλά και 2 κλοπές.

 

Ήδη φορείς, Σύλλογοι από το Λουτράκι και όλη την Κορινθία, έχουν εκφράσει την ανησυχία και την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη απόφαση του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, που ουσιαστικά αφήνει έναν ολόκληρο Νομό στο έλεος της παραβατικότητας.

 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι με ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Κορινθίας, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ανέφερε ότι " το Α.Τ Κορίνθου από 09-05-2022 δε θα διαθέτει περιπολικό όχημα ενώ αστυνομεύει ένα δήμο (πρωτεύουσα νομού) 60.000 περίπου κατοίκων, ενώ στην πολυπληθέστερη τουριστικά περιοχή του νομού μας το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου θα κοσμείται μόνο από τη σημαία του και ένα τηλεφωνητή".

 

Τραγική ειρωνία, το γεγονός ότι πριν από ένα περίπου μήνα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αλλάζουμε Μαζί", Γιάννης Καραπανάγος, είχε προτείνει μεταξύ άλλων να προβεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, στις απαραίτητες ενέργειες και συναντήσεις για την ενίσχυση με προσωπικό των ΑΤ Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων, ενόψει της θερινής περιόδου...