Λουτράκι: Απαράδεκτες συμπεριφορές που οδηγούν σε μια βρώμικη πόλη

Αγανάκτηση προκαλεί η αδιαφορία συμπολιτών μας που χωρίς να σκεφτούν τίποτα και κανέναν πετούν ότι τους περισσεύει ανεξέλεγκτα στο δρόμο.

 

 

Άλλο ένα απαράδεκτο περιστατικό που ανεύθυνος συμπολίτης μας πέταξε τα σκουπίδια του πάνω στο πεζοδρόμιο, όχι μόνο βρωμίζοντας, αλλά και εμποδίζοντας την κυκλοφορία στους πεζούς, επισήμανε με ανάρτησή του μέλος της ομάδας "Καλύτερο Λουτράκι" στο facebook.

 

 

 

 

Μια καθαρή και νοικοκυρεμένη πόλη δεν γίνεται μόνη της. Γίνεται χάρη στους κατοίκους της. Μέχρι εμείς οι ίδιοι να μάθουμε να φροντίζουμε τον τόπο μας και το περιβάλλον μας, όπως φροντίζουμε το σπίτι μας, δεν θα πρέπει να μας παραξενεύουν τέτοιες εικόνες. Όσο η γαϊδουριά και η αδιαφορία τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους γείτονες και συμπολίτες επικρατεί, τόσο θα βρισκόμαστε απέναντι σε παρόμοιες κι ακόμα χειρότερες κατάστάσεις. Και μετά θα μας φταίει ο ένας, ο άλλος, οι ξένοι που μας βρωμίζουν, ο δήμος.

 

 

Και για να σταθούμε λίγο στο "οι ξένοι που μας βρωμίζουν", ας αναρωτηθούμε όλοι, πόσες φορές έχουμε αντικρύσει αντίστοιχες εικόνες μέσα στον χειμώνα, εποχή που το Λουτράκι δεν πλημμυρίζει από επισκέπτες και τουρίστες, αλλά από τους μόνιμους αυτόχθονες κατοίκους του.

 

 

Δυστυχώς η καθαριότητα δεν είναι το φόρτε της περιοχής μας και γι' αυτό υπεύθυνοι είμαστε όλοι.

 

 

Θα έπρεπε να υπήρχε τρόπος ο κάθε ανεύθυνος που βρωμίζει να τιμωρείται, κάτι που δεν γίνεται ακόμα και σε κραυγαλέες περιπτώσεις. 

 

 

Θα έπρεπε ο δήμος να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες του για να ξαναγίνει το Λουτράκι μια καθαρή πόλη, ανεξαρτήτως εποχής του χρόνου (πόσο μάλλον το καλοκαίρι με τους χιλιάδες επιπλέον επισκέπτες, που ας το παραδεχτούμε, συμβάλλουν τα μέγιστα στην οικονομία της).

 

 

Θα έπρεπε όμως, πρώτα απ' όλα να γίνει ο καθένας από εμάς πιο υπεύθυνος, πιο συμμετοχικός, λιγότερο αδιάφορος, είτε είναι ντόπιος, είτε είναι "φερτός"...

 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό

 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση