Λουτράκι: "Αποκαλύπτεται" η Δημοτική Αρχή Γκιώνη - Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ., οι Αντιδήμαρχοι και η υπερ-επιτροπή

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου...

 

Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής, Σωτήρης Πέρρας, ο οποίος και θα ανακοινώσει την επιθυμία του Δημάρχου σχετικά με το πρόσωπο που προτείνει για νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναφορικά με τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου, τον Αντιπρόεδρο προτείνει η Μαρία Πρωτοπαππά, ενώ το Γραμματέα, ο Κωστής Ζερβός.

 

Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θα εκλεγεί με φανερή ψηφοφορία για πρώτη φορά και όχι μυστική, όπως γινόταν στο παρελθόν, ενώ ο νέος πρόεδρος απαιτείται να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των δημοτικών συμβούλων. Αν δεν συγκεντρωθούν οι 13 θετικές ψήφοι που απαιτούνται από τα 25 μέλη, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Αν και στη δεύτερη ψηφοφορία δεν προκύψει νέος πρόεδρος, ακολουθεί τρίτη όπου ο πρόεδρος χρειάζεται 6 ψήφους. Το ίδιο, ισχύει και για τον Αντιπρόεδρο αλλά και για τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του Γιώργου Γκιώνη, έχει εκλέξει δεκαπέντε συμβούλους σε σύνολο 25, της Μαρίας Πρωτοπαππά, οκτώ, ενώ του Κωστή Ζερβού, δύο.

 

Στη συνέχεια, θα ψηφιστεί η Δημοτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 7 μέλη και αποτελεί ουσιαστικά μια... "υπερ-επιτροπή", καθώς θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίες καταργούνται. Η κάθε παράταξη ψηφίζει τα δικά της μέλη και δεν έχει δικαίωμα να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει μέλος από άλλη παράταξη. Τα 5 εξ αυτών, θα προέρχονται από την παράταξη του Δημάρχου και τα υπόλοιπα 2 από την αντιπολίτευση. Επισημαίνεται, ότι η παράταξη της Μαρίας Πρωτοπαππά, έχει τη δυνατότητα να καλύψει και τις δύο θέσεις των μελών ή μπορεί να παραχωρήσει μια θέση στην παράταξη του Κωστή Ζερβού.

 

Τέλος, στη συνεδρίαση της 4ης Ιανουαρίου, θα ανακοινωθούν δια στόματος Γιώργου Γκιώνη, οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και οι αρμοδιότητές τους, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ., αλλά και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.