Λουτράκι: "Έφυγε" η Κατερίνα Παπαλυμπέρη

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 το Λουτράκι έχασε ένα από τα θεμέλιά του. Η αγαπημένη σε όλους μας Κατερίνα Τζωρτζάτου Παπαλυμπέρη απεβίωσε χωρίς να προλάβει να αποχαιρετήσει κάποιους από τους αγαπημένους της ανθρώπους. Η χρήση του παρελθοντικού χρόνου είναι περιττή, καθώς σε κάθε σημείου της όμορφης αυτής κωμόπολης θυμίζει τις στιγμές που έζησε. Ένας άνθρωπος με έντονο και δυναμικό χαρακτήρα, με αγάπη  για το συνάνθρωπο, μα πάνω από όλα ένα πνεύμα γεμάτο δικαιοσύνη. Η χρήση της λέξης «ανακρίβεια» αντικαθιστούσε τη λέξη «ψέμα». Ένα ακόμη στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας της.

 

Επαγγελματίας, σωστή σύντροφος, γεμάτη ιδέες και οράματα για τον τόπο καταγωγής της. Ένα λουλούδι που κόπηκε και στολίζει τώρα τον ουρανό. Συνεργάστηκε με σπουδαία άτομα όπως και ανέδειξε γνωστούς δημοσιογράφους και καλλιτέχνες. Θεωρούσε πως οι φωτογραφίες ήταν στιγμές που τις πάγωσε χρόνος, γι΄ αυτό και το σπίτι ήταν γεμάτο.

 

Η γνωριμία μας ήταν τυχαία και αλλά η επικοινωνία των ψυχών μας έγινε χωρίς κόπο. Όπως και η ίδια έλεγε «τους συγγενείς δεν τους διαλέγουμε, γι’ αυτό πολλές φορές καταλήγουμε σε τσακωμούς, ενώ τους φίλους που γίνονται συγγενείς τους αγαπάμε για πάντα». Η θεία Κατερίνα όπως ήθελε να την αποκαλούμε βρίσκεται πλέον με τον αγαπημένο της σύζυγο, κ. Ανδρέα Τζωρτζάτο. Θα σε θυμόμαστε για πάντα και θα σε αγαπάμε για πάντα!

 

«Ο θάνατος δεν πλήττει εκείνον που θερίζει, αλλά εκείνους που μένουν» Κ. Μάρξ

 

Λίνα Δημητρά

 

Όπως αναφέρει το loutrakiblog.gr, η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο (λόγω των μέτρων της κυβέρνησης για απαγόρευση κυκλοφορίας). Η Κατερίνα Παπαλυμπέρη διατηρούσε από τη δεκαετία του 60 βίλα στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου. Ηταν μια αριστοκράτισσα που είχε συναναστραφεί με όλους τους σπουδαίους, πολιτικούς, εφοπλιστές, δημοσιογράφους κλπ. Διατηρούσε με πολλούς στενές φιλικές σχέσεις.Το σπίτι της κοσμούσαν πολλές φωτογραφίες με πρόσωπα σημαίνοντα της εποχής.

 

Ηταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΕΟΤ, πολλά χρόνια αντιπρόεδρος της ένωσης ανταποκριτών ελληνικού τύπου του εξωτερικού. Ο σύζυγός της ήταν μέγιστος δημοσιογράφος και γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού για 20 συναπτά έτη.

 

Η Κατερίνα Παπαλυμπέρη είχε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και οικογένειες στο Λουτράκι. Ηταν ευαίσθητη, με χρυσή καρδιά που ανταποκρινόταν άμεσα σε όποιον ζητούσε βοήθεια…

 

Το Λουτράκι της οφείλει πολλά ! Κατ΄αρχήν την ύπαρξη του Καζίνο λόγω των ενεργειών που έκανε με το σύζυγό της . Συνέβαλαν επίσης τα μέγιστα απο κοινού στη βελτίωση των ιαματικών λουτρών.

 

Ηταν μια γυναίκα πανέμορφη, μια γυναίκα ανεξάρτητη, πανέξυπνη που τη δεκαετία του 60 τόλμησε να κάνει μπάνιο τόπλες στην παραλία του Λουτρακίου προκαλώντας σχόλια και “πανικό”..

 

Ευφυής με πολύ χιούμορ, πραγματικά άφησε το στίγμα της στο Λουτράκι. Την πόλη που τόσο αγάπησε...