Λουτράκι: Έκλεισε το deal για το Poseidon Resort - Ο νέος επενδυτής

Το συγκρότημα, που ξεκίνησε από την ιδιοκτήτρια εταιρία ELINTOUR το 1968, έφτασε στο όριο της χρεοκοπίας το 2017, με μεγάλες οφειλές σε Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες, εργαζόμενους και προμηθευτές και διασώθηκε χάρη στη συμφωνία με την ZEUS International και την υπαγωγή του στο άρθρο 106β, περί εξυγίανσης υπερχρεωμένων επιχειρήσεων σε λειτουργία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, υπάρχει νέος επενδυτής στην επιχείρηση. Και μάλιστα, είναι ιδιαιτέρως γνωστός στο Λουτράκι...

 

Η ιστορία

 

Από το 2018, τη διαχείριση ανέλαβε η ZEUS. Η ανάληψη του συγκροτήματος από την ZEUS, έδωσε "άλλο αέρα" στην επιχείρηση που αναζητούσε τη χαμένη της αίγλη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι υποχρεώσεις εξυπηρετούνταν κανονικά. Ταυτόχρονα, εξοφλήθηκαν και οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που είχαν επιδικαστεί και με δικαστική απόφαση σε βάρος της επιχείρησης.

 

Ενδεικτικό της επιτυχημένης διαχείρισης της ZEUS, είναι το γεγονός ότι στην πρώτη ουσιαστικά πλήρη χρονιά λειτουργίας, που ήταν το 2018, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της EY, πέτυχε έσοδα 4,8 εκατ. € και μικτό κέρδος 1,4 εκατ. €. Στο ίδιο ενημερωτικό αναφέρεται ότι τα συνολικά χρέη της επιχείρησης, ανέρχονται στα 27,8 εκατ, ευρώ, περίπου.

 

Τρία μόλις χρόνια νωρίτερα (χρήση 2015), σύμφωνα με δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, η Elintour είχει κύκλο εργασιών 2,6 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές 3,7 εκατ. ευρώ.

 

Το Deal

 

Το τελευταίο διάστημα, πωλείται και επίσημα μέσω διαδικασίας που «τρέχει» η Ernst & Young (EY) από τις πιστώτριες τράπεζες, αφού υπήρχε ρήξη ανάμεσα στην Elintour που διευθύνει η οικογένεια Αργυρού (με πρόεδρο τον Ι.Αργυρό και δ/νουσα την Μαρία Αργυρού) και τη Zeus international.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Comer, επιλέχθηκε ως προτιμητέος επενδυτής από τις πιστώτριες τράπεζες (Εθνική και Alpha Bank) για την αγορά των δανείων της εταιρείας Elintour ΑΕ, ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου του Ποσειδώνα.