Λουτράκι: Επικοινωνιακός "πνιγμός" σε ένα... μπουκάλι νερό

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, το ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού «ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ», πραγματοποίησε τα εγκαίνιά του. Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι  της πολιτικής ηγεσίας, υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, συνεργάτες και εργαζόμενοι. Θα μπορούσε να πει κανείς, το γνωστό δημοσιογραφικό κλισέ "ήταν όλοι εκεί"... Ήταν όμως;

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη τελετή, άγνωστο γιατί, κρατήθηκε σχεδόν σαν επτασφράγιστο μυστικό. Δεν υπήρξε κανένα Δελτίο Τύπου της εταιρείας που να γνωστοποιεί το χαρμόσυνο γεγονός, καμία ανακοίνωση στα Social Media και φυσικά, κανένα Δελτίο Τύπου, μετά τα εγκαίνια που να πληροφορεί το κοινό για τα όσα έλαβαν χώρα στο νέο εργοστάσιο. Όλα, έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα, λες και αντί για εγκαίνια, είχαμε λουκέτο και απολύσεις.

 

Το μοναδικό στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας (και στην ουσία "πρόδωσε" τα εγκαίνια), ήταν περίπου 24 ώρες πριν την ώρα έναρξης των εγκαινίων, όταν το loutrakiblog, έγραψε ότι στην τελετή, θα παρευρεθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Το loutraki365.gr, επικοινώνησε με την μέτοχο και εκπρόσωπο της εταιρείας NU Aqua, Μαρία Τόκτωρ, η οποία δεν μας έκανε τη χάρη να σηκώσει το τηλέφωνο, ώστε να μας ενημερώσει για τα εγκαίνια της εταιρείας που εκπροσωπεί. Ίσως, να μην ήθελε να μπει στον κόπο να μας ενημερώσει ότι δεν εστάλη πρόσκληση στα ΜΜΕ της περιοχής, προκειμένου αυτά να παρευρεθούν.

 

Ίσως πάλι, αυτός να είναι ο τρόπος, να δείξει εμπράκτως την ευγνωμοσύνη της στο loutraki365.gr, που μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί με την εταιρεία που εκπροσωπεί η κ. Τόκτωρ, ενημερώνοντας τους αναγνώστες του, για την πορεία των εργασιών της εταιρείας, για το χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα ανοίξει το εργοστάσιο εμφιάλωσης, την ονομασία που θα φέρει στην ταμπέλα του το νερό κτλ. Και ταυτόχρονα, μαζί με το loutraki365.gr, και σε όλα τα Κορινθιακά ΜΜΕ που δεν κάλεσε. Το λες και... απαξίωση!

 

Σε κάθε περίπτωση, θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει το σκεπτικό του, όποιος είχε τη φαεινή ιδέα να απαξιώσει σύσσωμο το δημοσιογραφικό κόσμο...

 

Στα της εκδήλωσης...

 

- Με περίπου μία ώρα καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου εμφιάλωσης, καθώς άπαντες παρέμεναν στη θέση τους περιμένοντας υπομονετικά, την άφιξη του κ. Νίκου Ταγαρά.

 

- Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Δημάρχου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργου Γκιώνη. Ο Δήμαρχος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κατέβασε τα χαρτιά που διάβαζε και αποφάσισε να πει κάποια λόγια "καρδιάς", όπως τα χαρακτήρισε. "Ο Δήμος μου, σας ευχαριστεί που επενδύετε", είπε χαρακτηριστικά, με τους παρευρισκόμενους να αναρωτιούνται αν βρίσκονται στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ή στο Δήμο... Γκιώνη!

 

- "Ξέχασαν" να καλέσουν τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσκληση εστάλη μόνο στους επικεφαλής των παρατάξεων και όχι στους δημοτικούς τους συμβούλους. Εξαίρεση, φυσικά, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη της δημοτικής αρχής που προσκλήθηκαν κανονικά.

 

- "Απαγορεύεται" να συνοδεύεσαι! Στην πρόσκληση που έλαβαν οι "λίγοι και εκλεκτοί", αναγραφόταν ρητώς και κατηγορηματικώς, ότι η πρόσκληση είναι για ένα άτομο.

 

- Έλαμψε δια της απουσίας του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ - Αγ. Θεοδώρων, Δημήτρης Πρωτονοτάριος. Σε επικοινωνία που είχε το loutraki365.gr μαζί του, ο Δημήτρης Πρωτονοτάριος, αποκάλυψε ότι "Έλαβα κανονικά πρόσκληση από την εταιρεία, όμως, για προσωπικούς λόγους που δεν θέλω να δημοσιοποιήσω, αποφάσισα να μην δώσω το παρόν".