Λουτράκι: Έβγαιναν έξω στη βροχή για να καπνίσουν!

Λίγα 24ωρα εφαρμογής μετρά ο νέος αντικαπνιστικός νόμος και ήδη έχουν γίνει εκατοντάδες καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 1142. Καλώντας στο 1142, δίνοντας το ονοματεπώνυμό του, το τηλέφωνό του και εφόσον διαθέτει, το email του, κάθε πολίτης να αναφέρει παραβάσεις που ο ίδιος διαπιστώνει και αφορούν στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

 

Παράλληλα, καλώντας στο 1142, κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος και να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος.

 

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας της η τηλεφωνική γραμμή 1142 δέχθηκε, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, συνολικά 235 κλήσεις. Από αυτές, 58 αφορούσαν καταγγελίες, 22 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος, 66 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο, 58 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν, 14 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο και 17 αφορούσαν σε άλλο ζήτημα.

 

Τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της η τηλεφωνική γραμμή 1142 δέχθηκε 347 κλήσεις σε σχέση με τις 235 κλήσεις που είχε δεχθεί την πρώτη ημέρα. Από αυτές, 87 αφορούσαν καταγγελίες, 55 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος, 108 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο, 63 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν, 20 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο και 14 αφορούσαν σε άλλο ζήτημα.

 

Στο Λουτράκι, τα περισσότερα καταστήματα δείχνουν να συμμορφώνονται με το νέο Νόμο και μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και χθες που έβρεχε καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αρκετοί ήταν αυτοί που παρά τις καιρικές συνθήκες, έβγαιναν έξω προκειμένου να καπνίσουν. "Ευκαιρία να γνωρίσουμε κόσμο", ήταν μια από τις ατάκες που κυριάρχησαν στις συζητήσεις μεταξύ τους...