Λουτράκι: Γίναμε ρεζίλι για... μια χούφτα ανόητους!

Στην ματαίωση της 4ης ειδικής διαδρομής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Λουτράκι 2, προχώρησαν η FIA και οι διοργανωτές του αγώνα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, «Η ΕΔ4 διακόπηκε για λόγους ασφαλείας μετά το πέρασμα των πληρωμάτων Ρ1, λόγω παρουσίας θεατών σε απαγορευμένες περιοχές».

 

Πλάνα onboard από το i20 N Rally1 του Εσαπέκα Λάπι έδειξαν τουλάχιστον δύο θεατές να στέκονται χαμηλότερα από το δρόμο, ακριβώς δίπλα από την αγωνιστική γραμμή.

 

 

Τελευταίος οδηγός που χρονομετρήθηκε στην ΕΔ4 ήταν ο Ιορδάνης Σερδερίδης και πλέον όλα τα πληρώματα κατευθύνονται στην 5η ειδική διαδρομή, Λιβαδειά.

 

Υπενθυμίζεται ότι και το 2021 η ίδια διαδρομή διεκόπη λόγω της παρουσίας θεατών του WRC σε σημεία που έθεταν σε κίνδυνο εαυτούς και τους οδηγούς,

 

Η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

 

Παρά τις εκκλήσεις της διοργάνωσης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για συμμόρφωση όλων με το πλάνο ασφαλείας του αγώνα, οι κάμερες των αυτοκινήτων κατέγραψαν παρουσία θεατών σε «απαγορευμένες περιοχές», με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της ειδικής διαδρομής «Λουτράκι 2».

 

Η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι αδιαπραγμάτευτη και εικόνες σαν αυτές που καταγράφηκαν νωρίτερα στον αγώνα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στη διοργάνωση να αφήνει την εξέλιξή του στην τύχη.
Μόλις στην 3η ειδική διαδρομή της ημέρας χρειάστηκε να παρθεί η χειρότερη δυνατή απόφαση για την εξέλιξη του σκέλους, με συνέπεια -πλην 8 διελεύσεων- τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να φύγουν για την επόμενη ειδική διαδρομή χωρίς να αγωνιστούν, και οι θεατές που βρέθηκαν από νωρίς στα προτεινόμενα από τους διοργανωτές σημεία παρακολούθησης, να μην απολαύσουν το θέαμα.

Οι διοργανωτές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχουν εργαστεί με γνώμονα την ασφάλεια του αγώνα συνολικά. Ωστόσο, χρειάζεται η συνεργασία όλων ώστε να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστο ή επικίνδυνο ενδεχόμενο.

 

ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

• Οι αγώνες ράλλυ κρύβουν κινδύνους - σκεφτείτε πρώτα την ασφάλεια.
• Μην περπατάτε στις ειδικές διαδρομές 30 λεπτά πριν από το πέρασμα του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου.
• Απολαύστε τον αγώνα από τις προκαθορισμένες από τη διοργάνωση θέσεις θεατών.
• Η θέση απ’ όπου θα παρακολουθήσετε πρέπει να απέχει αρκετά από το δρόμο της ειδικής διαδρομής.
• Σεβαστείτε τις οδηγίες των κριτών. Βρίσκονται εκεί και για τη δική σας ασφάλεια.
• Παρακολουθείτε και ακούτε τις ανακοινώσεις των διοργανωτών.
• Μη στέκεστε κοντά σε διασταυρώσεις ή σε απαγορευμένες περιοχές.
• Σεβαστείτε τη σήμανση και την οριοθέτηση χώρων με κορδέλες ασφαλείας.
• Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα μπορεί να βγουν εκτός πορείας οπουδήποτε. Μη βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο.