Το Λουτράκι γιορτάζει την Πολιούχο του Παναγία Γιάτρισσα - Οι πρώτες εικόνες

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Λουτράκι για τον εορτασμό της Παναγίας της Γιάτρισσας, Πολιούχου του Λουτρακίου, καθώς από σήμερα το πρωί (Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου) και μέχρι την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, η πόλη θα κινείται σε ρυθμούς εορταστικούς.

 

Ήδη, το πρωί της Πέμπτης, στο Δημαρχείο Λουτρακίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση του Πανηγυριού της Παναγίας Γιάτρισσας, με την ευκαιρία της θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

Στη συνάντηση αυτή, αποφασίστηκε εκτός των άλλων, να τοποθετηθούν κολωνάκια στην οδό Μάτση, από το ύψος της οδού Ανδρούτσου, μέχρι την οδό Καραϊσκάκη.

 

 

 

Ταυτόχρονα, έχει τοποθετηθεί κυγκλιδώματα μπροστά από την εκκλησία, προκειμένου να κατευθύνουν τους πιστούς προς την Εκκλησία για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας.

 

 

Από σήμερα, λοιπόν και μέχρι την Κυριακή, το Λουτράκι τιμά και γιορτάζει την Πολιούχο του και όλοι ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετός κόσμος ήδη κάνει την πρώτη του βόλτα στην οδό Καραϊσκάκη, ενώ αρκετοί μικροπωλητές έχουν στήσει τους πάγκους τους.