Λουτράκι: Η παραλία χρειάζεται "μπάζωμα"

Την ανάγκη να δωθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην παραλία του Λουτρακίου στο σημείο μπροστά απο το ξενοδοχείο Αχίλλειον, επισημαίνει ο συμπολίτης μας Νικόλαος Λόης. 

 

Με αίτηση του προς τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου ζητά να μπαζωθεί με χαλίκια το σημείο όπου έχει υποχωρήσει η παραλία, κάνοντας ιδιαίτερα δύσκολη, αν όχι επικίνδυνη, την πρόσβαση στη θάλασσα και τα ντους.

 

 

Δείτε ολόκληρη στην αίτηση;

 

 

ΑΙΤΗΣΗ

 

Του Νικολάου Λόη

 

Δημότη του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων,

 

κατοίκου Λουτρακίου, οδός Αφροδίτης αρ. 2

 

 

 

ΠΡΟΣ

 

1. Τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, νομίμως εκπροσωπούμενου, με έδρα το Λουτράκι

 

2. Το ΝΠΔΔ Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου, νομίμως εκπροσωπούμενου, με έδρα το Λουτράκι

 

 

 

Θέμα: Ενέργειες μπαζώματος της ακτής, έμπροσθεν του ξενοδοχείου ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ, με χαλίκια προς αποφυγή ατυχημάτων.

 

 

 

 

Είναι γνωστό σε εσάς ότι η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας και υγείας των λουομένων στο Λουτράκι - και όχι μόνο - αποτελεί πρώτιστη υποχρέωσή σας και πρέπει να λαμβάνεται τα στοιχειώδη μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή.

 

 

Όπως σας είναι γνωστό, είχα επισημάνει την αναγκαιότητα να μπαζωθεί με χαλίκια η παραλία έμπροσθεν του Ξενοδοχείου ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ και κάτω από την ιαματική κρήνη, διότι τα κύματα έχουν αναγκάσει σε υποχώρηση τα χαλίκια της ακτής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να κατέβουν οι λουόμενοι τα σκαλιά που οδηγούν στην παραλία και στην θάλασσα και οι ντουζιέρες να έχουν υπερυψωθεί και είναι πολύ δύσκολο πλέον να ανέβεις στο επίπεδο που έχει κατασκευαστεί για τον σκοπό αυτό, δηλαδή για να τοποθετηθούν οι ντουζιέρες.

 

 

Εκτός του ότι είναι επικίνδυνο το επίπεδο που χρησιμοποιούν οι λουόμενοι τις ντουζιέρες, το μεγάλο πρόβλημα είναι να κατέβουν και να ανέβουν τα σκαλιά που οδηγούν από και προς την παραλία και κυρίως να ανεβοκατέβουν στο υψηλό - σε σχέση με τα χαλίκια - επίπεδο που έχει κατασκευαστεί για να χρησιμοποιούνται οι ντουζιέρες από τους χρήστες.

 

 

Σας εφιστώ λοιπόν την προσοχή, ώστε:

 

1. Να λάβετε τα αναγκαία μέτρα και να μπαζώσετε με χαλίκια την παραλία στα ανωτέρω σημεία και όπου χρειάζεται μπάζωμα με χαλίκια και

 

2. Να ερευνήσετε τεχνικά που οφείλεται το εν λόγω φαινόμενο και να ενεργήσετε σχετικά, ώστε να μην υπάρχει οιοσδήποτε κίνδυνος για τους λουόμενους

 

 

 

ΛΟΥΤΡΑΚΙ 25-8-2018

 

Ο ΑΙΤΩΝ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΗΣ