Λουτράκι: Και άλλο κρούσμα του "παιχνιδιού του πνιγμού" στο ίδιο σχολείο (video)

Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνεται, για δεύτερη φορά μέσα σε μια μέρα, το πόσο επικίνδυνος είναι ο χώρος του διαδικτύου για τους ανήλικους.

 

Ενώ οι κάτοικοι της πόλης του Λουτρακίου και κυρίως οι γονείς των παιδιών προσπαθούν να συνέλθουν από την υπόθεση του 12χρονου που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου μετά το παιχνίδι «του πνιγμού», ένα δεύτερο περιστατικό από το ίδιο σχολείο έρχεται να αναστατώσει ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη.

 

Στο δεύτερο αυτό περιστατικό, όπως και στο πρώτο, φαίνεται ένα κορίτσι να κρατά για ώρα την αναπνοή του και στη συνέχεια να χάνει τις αισθήσεις του.

 

Στο βίντεο που έχει δημοσιευθεί από μία συμμαθήτριά της στα Social Media και έδωσε στη δημοσιότητα το OPEN, φαίνεται το κορίτσι να χάνει τις αισθήσεις του. Δίπλα της βρίσκονται δύο αγόρια που την συγκρατούν να μην πέσει στο έδαφος και τραυματιστεί.

 

 

Δεκάδες θάνατοι από το «παιχνίδι»

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου τα περιστατικά θανάτων από το «παιχνίδι του πνιγμού» είναι δεκάδες, μόνο στις ΗΠΑ.

 

Συγκεκριμένα, από το 1995 ως το 2007, είχαν καταγραφεί 82 περιπτώσεις παιδιών και εφήβων από 6 ως 19 ετών που έχασαν τη ζωή τους, αφού επιχείρησαν να παίξουν το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι.

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά είναι αγόρια, ηλικίας μεταξύ 11 και 16 ετών, όπως αναφέρεται σε έρευνα του αμερικανικού Κέντρου, παράλληλα επισημαίνουν πως ενώ δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ως σήμερα, φαίνεται πως εν λόγω «μόδα» δεν έχει κοπάσει.