Λουτράκι: Καρέ – καρέ η κόντρα Πρωτοπαππά - Σακελλαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο (video)

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ανάμεσα στην επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Δύναμη Δημιουργίας, Μαρία Πρωτοπαππά και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Τάσο Σακελλαρίου...

 

Η Μαρία Πρωτοπαππά ζήτησε μετ’ επιτάσεως απαντήσεις από τη δημοτική Αρχή, σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο Ειδικό Σχολείο Ισθμίας, τις οποίες χαρακτήρισε "απαράδεκτες" και πρόσθεσε ότι "δεν δέχομαι τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε ένα διάδρομο. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για παιδιά με ειδικές ανάγκες".

 

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και αρμόδιος για τα σχολικά θέματα, Σάκης Παπαθανασίου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι "έχουν γίνει περίπου 10 ραντεβού με τις διευθύντριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Ισθμίας, προκειμένου να βρεθεί λύση για το συγκεκριμένο θέμα".

 

Με τη σειρά του, το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Σακελλαρίου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω κτίριο δεν ανήκει κτιριακά στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, αφού αποτελεί παραχώρηση του Δασαρχείου και ως εκ τούτου, ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα να κάνει το οποιοδήποτε έργο προς βελτίωση, στο εν λόγω κτίριο. Στη συνέχεια, κατηγόρησε για άγνοια και λαϊκισμό την Μαρία Πρωτοπαππά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "πετάει φωτοβολίδες, χωρίς να γνωρίζει τα θέματα".

 

Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο, η οποία κατέληξε με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Σωτηρία Κορδαλή, να διακόπτει τη συνεδρίαση για 5 λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.