Λουτράκι: Το λάθος και το χρέος των 6 εκατομμυρίων ευρώ

Ερωτηματικά προκάλεσε η ανοιχτή επιστολή της Μαρίας Πρωτοπαππά προς το Δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη και ιδιαίτερα μία παράγραφός της, η οποία αναφέρει ότι "στις 7 Σεπτεμβρίου λάβαμε ένα email (κατά λάθος;;) από τους εκπροσώπους της COMER GROUP που αφορά τη ρύθμιση του χρέους της Τουριστικής προς την «Αλέξανδρος Τεχνική» και την Εθνική Τράπεζα".

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, ο νομικός εκπρόσωπος του Comer Group, Ασημάκης Ασημακόπουλος, απέστειλε επιστολή προς το Δήμαρχο στις 7 Σεπτεμβρίου, ζητώντας συνάντηση παρουσία του Δημάρχου, του Νομικού Συμβούλου της Τουριστικής, Χρήστου Τζοάννου, των εκπροσώπων του Ομίλου Comer Ασημακόπουλου και Σκρουμά για την συμφωνία των υπολοίπων που υπάρχουν μεταξύ Κοινοπραξίας Λουτρακίου και Τουριστικής.

 

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς το στέλεχος της "Αλέξανδρος Τεχνική", Γιώργος Βλάχος, το χρέος της Τουριστικής προς τον ίδιο για την κατασκευή του Spa (και όχι μόνο) αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, ποσό, το οποίο δεν έχει διαψευστεί επισήμως από τη δημοτική Αρχή.

 

Το συγκεκριμένο email, δεν εστάλη απ' ευθείας από τον κ. Ασημακόπουλο στους επικεφαλής των παρατάξεων, κάτι που όμως συμβαίνει και με όλα τα email που λαμβάνουν οι επικεφαλής, καθώς αυτά αποστέλλονται πρώτα στη γραμματεία της Τουριστικής και στη συνέχεια προωθούνται σε αυτούς. Το παράδοξο με το συγκεκριμένο email, είναι ότι έφτασε στους αρχηγούς των παρατάξεων, χωρίς να απαιτείται η παρουσία τους στη συγκεκριμένη συνάντηση. Πρόκειται, πιθανώς, για μια εκ παραδρομής προώθηση που όμως ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική και αφήνει περιθώρια για πολλούς συνειρμούς, σχετικά με όσα μπορεί να συζητούνται και να λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο.

 

Το email του κ. Ασημακόπουλου, καταλήγει με την επιθυμία να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου αυτές να προχωρήσουν στις ενέργειες που απαιτούνται για την απαλλαγή της Δημοτικής Επιχείρησης από τα χρέη της προς την «Αλέξανδρος Τεχνική» (Βλάχος) και την Εθνική Τράπεζα.

 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι όπως αναφέρεται στην επιστολή της Μαρίας Πρωτοπαππά, σύμφωνα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, η Club Hotel, οφείλει στην Τουριστική (εταιρεία του Δήμου), το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως στο email του κ. Ασημακόπουλου, δεν γίνεται κανένας απολύτως λόγος για το χρέος αυτό, αλλά μόνο για το χρέος προς την "Αλέξανδρος Τεχνική" και την Εθνική Τράπεζα. Διαφαίνεται λοιπόν, προσπάθεια του Ομίλου Comer να λειτουργήσει ως μεσάζων στη διευθέτηση του χρέους με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.