Το Λουτράκι μέσα στις 6 ιστορικές λουτροπόλεις της Ευρώπης

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών, διοργάνωσε Press Trip για τον Βέλγο δημοσιογράφο κ. Eric Brusten από το έγκριτο ιατρικό περιοδικό Artsenkrant, το μεγαλύτερο ιατρικό περιοδικό του Βελγίου που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του ιατρικού χώρου με έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση. Το press trip διοργανώθηκε καθώς ο κ. Eric Brusten πραγματοποιεί για το Artsenkrant ξεχωριστό αφιέρωμα σε 6 ιστορικές λουτροπόλεις της Ευρώπης και επιθυμούσε μία εξ’ αυτών να είναι το Λουτράκι. Ζητούμενο του ταξιδιού ήταν η διαχρονική σύνδεση θερμαλισμού και ιστορίας της πόλης από την αρχαιότητα έως την σύγχρονη εποχή.

 

 

Το πρόγραμμα που εκπονήθηκε για το ταξίδι του κ. Brusten είχε άμεση σχέση με την θεματολογία του επερχόμενου αφιερώματός του στο Λουτράκι ώστε να συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών του περιοδικού. Έτσι, μία ημέρα του ταξιδιού αφιερώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στην διεξοδική παρουσίαση του Loutraki Thermal Spa και του Ποσιθεραπευτηρίου με ξενάγηση διάρκειας 3 ωρών. Στο πλαίσιο της ξενάγησης, ο κ. Brusten ενημερώθηκε για την αρχιτεκτονική του σύγχρονου spa, του ποσιθεραπευτηρίου και του παλιού κτηρίου των λουτρών που σήμερα ενώνεται με το σύγχρονο spa. Επίσης, έγινε λεπτομερής ιστορική αναδρομή στις σπουδαίες προσωπικότητες που είχαν θεραπευτεί μέσω της πόσης ή της λούσης με τα ιαματικά νερά, δόθηκαν παραπομπές σε συγγράμματα που τις αναφέρουν και φωτογραφίες από το ιστορικό αρχείο του spa προς δημοσίευση στο αφιέρωμα. Η παρουσίαση στο Loutraki Thermal Spa ολοκληρώθηκε με την παροχή μίας βιωματικής εμπειρίας που περιλάμβανε λουτροθεραπεία στις ιαματικές πισίνες, hamam, sauna και θεραπευτικό μασάζ.

 

 

 

 

 

Μέρος του προγράμματος του press trip ήταν και η βόλτα στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου με κατάληξη στο πάρκο, όπου ιδιαίτερη μνεία έγινε στην δυνατότητα που έχουν οι πολίτες και οι επισκέπτες του Λουτρακίου να προμηθεύονται ιαματικό νερό από την κοινόχρηστη πηγή του αλλά και στο υψηλής ποιότητας πόσιμο μεταλλικό νερό της δεύτερης πηγής.

 

 

Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από επισκέψεις ξεναγήσεις σε αξιοθέατα (Ηραίον, Λιμνοθάλασσα Ηραίου, Ισθμός), μονάδες ιατρικού τουρισμού της περιοχής (Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης & L Medical Λουτρακίου) και φυσικά με τον διάπλου του Ισθμού.

 

Το ταξίδι του κ. Brusten ολοκληρώθηκε επιτυχώς και σύντομα θα λάβουμε το εκτενές αφιέρωμά του στην πόλη μας, ενώ γίναμε αποδέκτες ενός ευχαριστήριου e-mail που μας απέστειλε ο ίδιος.

 

 

Για την υλοποίηση του Press Trip ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου θα ήθελε να ευχαριστήσει τις επιχειρήσεις που συνέδραμαν με την παροχή των υπηρεσιών τους:

 

  • Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε.
  • Ξενοδοχείο Theoxenia
  • Alpha Boat – Καλογήρου
  • Εστιατόριο «Στρούγκα»
  • Ουζερί «Ο Γιάννης»
  • Ψαροταβέρνα «Lido»
  • Μαϊστράλι
  • Ριγάνι
  • «Υδρία» Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτρακίου
  • Σύλλογος Αυτοκινητιστών Λουτρακίου