Λουτράκι: Το μεταγραφικό "μπαμ" που καθαρίζει και... καθορίζει!

Το ημερολόγιο, έδειχνε 8 Ιανουαρίου 2022, όταν ο Κώστας Λογοθέτης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, διέγραφε από τον συνδυασμό "Με τους Πολίτες Μπροστά", τον επί 11 χρόνια στενό συνεργάτη και κουμπάρο του, Θανάση Μουζάκη. Απόφαση που ο τέως Δήμαρχος, θεωρούσε ότι ήταν η βέλτιστη όμως, ουσιαστικά αποδείχθηκε ότι ενέτεινε την μοναξιά του. Από τότε, κύλησε πολύ νερό στο πολιτικό αυλάκι του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, με τον Θανάση Μουζάκη να ζυγίζει συνεχώς τις επιλογές του...

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Κανδρής

 

Τετρακόσιες είκοσι πέντε ημέρες μετά, η μεταγραφή του Θανάση Μουζάκη στον Γιώργο Γκιώνη, κάνει "κρότο". Με αθλητικούς όρους, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι η δημοτική αρχή, "κλείνει παίκτη από το πάνω ράφι", με περγαμηνές και σημαντικές παραστάσεις. Γενικώς το εγχείρημα έχει ενδιαφέρον και σίγουρα δεν είναι τόσο απλό όσο δείχνει...

 

Ο Θανάσης Μουζάκης, πηγαίνει στη Δημοτική Αρχή, ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας, αμισθί, γνωρίζοντας ότι πέφτει κατ' ευθείαν στα βαθιά. Επωμίζεται ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, που καλείται να το φέρει εις πέρας. Είναι, άλλωστε, το πλέον εύκολο πόστο για αντιπολίτευση. Περνάς από ένα σημείο με σκουπίδια, βγάζεις μια φωτογραφία, την ανεβάζεις στο facebook και αφήνεις τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους. Αυτό λοιπόν, είναι και το ρίσκο που παίρνει ο Γιώργος Γκιώνης. Αλλάζει τη γνώριμη συνταγή Πέρρα και εμπιστεύεται σε μεγάλο βαθμό, το πολιτικό μέλλον της παράταξής του, σε έναν άνθρωπο που ναι μεν γνωρίζει το αντικείμενο, αλλά μέχρι χθες (κυριολεκτικά), δεν ανήκε στο συνδυασμό του.

 

Ένα κομμάτι της κοινής γνώμης, ίσως πει ότι η δημοτική αρχή, κάνει "μεταγραφή αεροδρομίου". Άλλωστε, για... τα μάτια του Θανάση Μουζάκη, "μονομάχησαν" όλοι οι συνδυασμοί. Ακόμα και αυτοί που αύριο πιθανώς να τον κατηγορήσουν για αυτήν του την απόφαση, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ο Θανάσης Μουζάκης παρέμενε ανεξάρτητος, προσέφεραν γη και ύδωρ για να τον έχουν στην "ομάδα" τους. Κάποιοι άλλοι, ενδεχομένως θα πουν ότι η επιλογή αυτή, δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς, ένδεια στελεχών της δημοτικής αρχής. Η αλήθεια, είναι ότι μετά την φυγή Παντελέου που άφησε κενή μια θέση αντιδημάρχου, η Δημοτική Αρχή, όφειλε να βγάλει έναν λαγό από το καπέλο της. Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι του Γιώργου Γκιώνη, πλην του Σωτήρη Πέρρα, δεν είχαν εξειδίκευση που απαιτείται στο θέμα της καθαριότητας και η... "μεταγραφή" του Θανάση Μουζάκη, δεν καλύπτει απλά το κενό, αλλά αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή σε επίπεδο ουσίας αλλά και συμβολισμού.

 

 

Είναι πιθανό, ορισμένοι να σπεύσουν να αναζητήσουν στο google τη φράση "κόντρα Θανάση Μουζάκη - Γιώργου Γκιώνη", προκειμένου να ανασύρουν κάποιο βίντεο, μια δήλωση ή μια πολιτική διαφωνία από το παρελθόν. Είναι σίγουρο ότι θα βρουν. Όμως, για κάθε "κόντρα Μουζάκη - Γκιώνη" στο google, πάντα θα υπάρχει και η δήλωση της Μαρίας Πρωτοπαππά, ως αντιδήμαρχος Οικονομικών το 2014, που μας καλούσε "Να αγαπήσουμε τη δημοτική αρχή Γκιώνη". Στην πολιτική όπου οι πειρασμοί, οι εντάσεις και οι διαφωνίες είναι σχεδόν καθημερινές κι απόλυτες, οι φιλίες -όσο ισχυρές κι αν είναι- ξεφουσκώνουν και φτάνει η ώρα που ολοκληρώνονται με τον καθένα να τραβάει το δρόμο του. Κάπως έτσι, προέκυψε και η πρόσφατη μεταγραφή του Κώστα Παντελέου από τον Γκιώνη, στην Μαρία Πρωτοπαππά. Και το σημαντικότερο: Ο Θανάσης Μουζάκης, δεν παίρνει μεταγραφή στον Γιώργο Γκιώνη, εγκαταλείποντας τον Κώστα Λογοθέτη, αλλά, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα, επί 14 μήνες!

 

Ο Γιώργος Γκιώνης, "σύστησε" σήμερα στο νέο πολιτικό του ακροατήριο, τον Θανάση Μουζάκη, δίνοντάς του πρωταγωνιστικό ρόλο και (πολιτικό) χρόνο, να "αγορεύσει". Με άλλα λόγια, του δίνει τη δυνατότητα να κάνει αυτό που ξέρει, τοποθετώντας τον, 7 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, σε μια θέση νευραλγική αλλά και ιδιαιτέρως απαιτητική, αφού ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας, καλείται να διαχειριστεί την καθημερινότητα των δημοτών. Την ίδια στιγμή, όμως, ο Γιώργος Γκιώνης δείχνει σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσχωρήσουν στον συνδυασμό του εν όψει των επερχόμενων εκλογών, ότι αν πραγματικά το αξίζουν, υπάρχει το πεδίο για να πρωταγωνιστήσουν την περίοδο 2023-2028. Είπαμε, το εγχείρημα, έχει ενδιαφέρον. Το αν θα κριθεί ως επιτυχημένο ή αποτυχημένο, εξαρτάται από τους πρωταγωνιστές.