Λουτράκι: "Οδηγάρες" οι μικροί!!!

Την  Τρίτη, 27-03-2018,  στο  1ο Δ. Σ. Λουτρακίου και στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου, οι μαθητές της Γ΄ τάξης υπό την εποπτεία της Υποδιευθύντριας κ.Παναγούλας Μίχα και των εκπαιδευτικών  κ.κ.Δήμητρας Τούντα και Μαρίας Τσιτσοπούλου  στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης συμμετείχαν σε «Πρόγραμμα  Οδικής  Ασφάλειας 2018» σε συνδιοργάνωση με το Αστυνομικό Tμήμα Λουτρακίου.

 

Παρευρέθηκαν η Διοικητής  του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου κ.Μάρθα Μυστακίδου, ο Υποδιοικητής κ.Ανδρέας Γεώργαρης, η Αστυνομικός κ.Αγγελική Ανδρέουκαι ο εκπρόσωπος της Ομάδας Υποστήριξης My Grant Road κ.Σωτήριος  Γιαννόπουλος.

 

    Αρχικά,  τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, κατανόησαν τη χρησιμότητα των διαβάσεων καθώς και τη σημασία της  ζώνης και του κράνους. Επιπρόσθετα, τους καλλιεργήθηκε το αίσθημα της Οικολογικής Οδήγησης.

 

    Στη συνέχεια στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου με  την κατάλληλη  σήμανση οι μικροί μαθητές   εξοπλισμένοι με τα ποδήλατα και τα κράνη τους έκαναν μια εκπαιδευτική  βόλτα εφαρμόζοντας τους κανόνες ως πραγματικοί οδηγοί, υπό το άγρυπνο μάτι των ανδρών του Α.Τ. Λουτρακίου και των συνοδών εκπ/κών! 

  

   Με τη σημερινή τους παρουσία στη Σχολική μας Μονάδα της Διοικητού, του Υποδιοικητή και τωνΑστυνομικών του Α.Τ. Λουτρακίου απεδείχθη με τον πλέον εμφατικό τρόπο η επαγγελματική επάρκεια, η υπευθυνότητα, η εγρήγορση, η ηθική πληρότητα, η ευγένεια, η ευσυνειδησία και ο αλτρουιστικός προσανατολισμός του  Έλληνα Αστυνομικού ως δημόσιου λειτουργού σε μια σύγχρονη και δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία στην εμπέδωση όχι μόνον της τάξεως και της ασφάλειας αλλά και της περιφρούρησης των εννόμων αγαθών των πολιτών της με ευελιξία, ανθρωπιστικά κριτήρια και κοινωνική ευαισθησία! 

 

    Στο τέλος, απονεμήθηκαν  στα παιδιά διπλώματα για την εξαιρετική  τους επίδοση από την Διοικητή  του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου κ. Μάρθα Μυστακίδου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη σημερινή της παρουσία!

 

 

   Ευχαριστούμε, επίσης,  θερμά τον κ.Ανδρέα ΓεώργαρηΥποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος  Λουτρακίου, την Αστυνομικό κ.Αγγελική Ανδρέου και τον κ.Σωτήριο  Γιαννόπουλο ως εκπρόσωπο της Ομάδας Υποστήριξης My Grant Road όχι μόνο για την άμεση ανταπόκρισή τους  στην πρόσκληση του Σχολείου μας και το ξεχωριστό Πρόγραμμά τους αλλά και για τη γενικότερη υποστήριξη που παρέχουν στη Σχολική μας Μονάδα σε πολλαπλούς τομείς δράσης και ασφάλειας!