Λουτράκι: Οι απειλές για τη ζωή του Γιάννη Πανούση και το τηλεφώνημα για βόμβα στο ξενοδοχείο του

«Το πόσο ψηλά και ως που μπορούν να φτάσουν εναντίον μου, τα έχω γράψει σε “βιβλίο” με ονόματα και είναι κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως μου συμβεί κάτι»...

 

Με αυτά τα λόγια περιέγραφε το 2015, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, τα όσα συνέβησαν όσο κατείχε τη θέση, καταγγέλλοντας ότι πολιτικοί που σχετίζονται με τρομοκράτες, απειλούν τη ζωή του.

 

«Το κείμενό μου καθιστά φανερό τι έχει γίνει. Τι έχει γίνει δηλαδή στο παρασκήνιο. Όχι στο προσκήνιο. Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία και με ποιόν τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα. Γιατί απειλούν τη ζωή μου», εξηγεί.

 

Σε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα ο κ. Πανούσης μιλά για το σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει ήδη καταθέσει για λόγους προστασίας του σε συμβολαιογράφο ένα κείμενο 9 σελίδων στο οποίο περιγράφει τη συνωμοσία σε βάρος του με τα ονόματα των εμπλεκόμενων.

 

«Όταν τελείωσα τη θητεία μου έγραψα ένα αστυνομικό κείμενο. Είναι στην ουσία οι 7 μήνες μου στο υπουργείο» εξηγεί ο ίδιος για το κείμενο στο οποίο όπως εξηγεί «έχουν χάσει τον ύπνο τους γιατί ξέρουν ότι ξέρω...Το ερώτημα είναι ως που μπορεί να φτάσουν Εγώ πάντως τους ξέρω ονομαστικά».

 

Στο ερώτημα γιατί δεν έχει καταθέσει στις αρμόδιες αρχές το κείμενο λέει «δεν τα έχω καταθέσει σε εισαγγελέα. Είναι μια μορφή ασφάλειας. Αν συμβεί κάτι κακό σε μένα να ξέρουν τι έχει συμβεί».

 

Στο ερώτημα εάν ο κ. Πανούσης ήταν στόχος κάποιων για να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο υπουργείο, και εάν ναι για ποιο λόγο, απαντά: «Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ για αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω “δεν πειράζει, είμαι υπουργός”».

 

Όλα αυτά, έρχονται ξανά στο προσκήνιο μετά τη χθεσινή απειλή για βόμβα στο ξενοδοχείο που διατηρεί στο Λουτράκι. Τελικά, το τηλεφώνημα, αποδείχθηκε ότι ήταν φάρσα. Ο ίδιος ο Γιάννης Πανούσης, ενημερωνόταν συνεχώς τηλεφωνικά για το τι ακριβώς συμβαίνει στην επιχείρησή του. Δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα για το γεγονός, ενώ ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το συγκεκριμένο θέμα. Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, οι μνήμες από το παρελθόν, όπου δεχόταν απειλές για τη ζωή του, φαίνεται να ξυπνούν.