Λουτράκι: Οι τσούχτρες έφυγαν, η παραλία γεμίζει (Εικόνες)

Οι μέδουσες στον Κορινθιακό, τα προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς και η φόβοι για αντίστοιχη… ταλαιπωρία λουομένων και καταστηματαρχών που δραστηριοποιουνται στον πεζόδρομο της παραλίας, ήταν θέματα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία κι όχι μόνο επί 12 μήνες. Όλοι περίμεναν το καλοκαίρι με προσμονή μεν, με αγωνία δε για το αν θα καταφέρουν φέτος να απολαύσουν τη θάλασσα.

 

Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσαν όμως, ότι οι τσούχτρες, παρότι είχαν δώσει το παρόν τον Απρίλιο και μέχρι τις αρχές Μαϊου, στις αρχές του Ιούνη τουλάχιστον… εξαφανίστηκαν! Αν μη τι άλλο από την ακρογιαλιά γιατί στα ανοιχτά δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος.

 

Έτσι, εκατοντάδες λουόμενοι που σιγά - σιγά πείθονται από τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις των υπευθύνων και αποφασίζουν να βουτήξουν στα καταγάλανα νερά της πόλης του Λουτρακίου. Και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, δεν συνάντησαν ούτε μια μέδουσα, την εποχή μάλιστα που πέρυσι, δεν τολμούσες να πλησιάσεις τη θάλασσα που είχε κατακλυστεί από κοπάδια τσουχτρών!

 

Το αν αυτό είναι συμπτωματικό, εποχικό ή αν για φέτος απαλλαγήκαμε από το βραχνά της τσούχτρας μένει να το δούμε το επόμενο διάστημα…