Λουτράκι: Όλα στο φως!

Νέα όψη έχει από σήμερα η είσοδος της πόλης του Λουτρακίου μετά την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED σε όλο το οδικό δίκτυο από τον Ισθμό μέχρι και το Κολυμβητήριο, μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων.

 

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο σημείο, είχε γίνει βορά στις ορέξεις παραβατικών ομάδων, οι οποίες συνεχώς έκλεβαν τα καλώδια και τους μετασχηματιστές, βυθίζοντας στο σκοτάδι μια μεγάλη περιοχή της πόλης αλλά και στερώντας την ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας από τους διερχόμενους οδηγούς. Πλέον, με τις ενέργειες που έγιναν στον τομέα της ασφάλειας, πιστεύεται ότι εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η μη επανάληψη των παραβατικών φαινομένων.

 

Το συγκεκριμένο έργο, πραγματοποιείται από την Περιφερειακή Αρχή του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, έδωσε προτεραιότητα στους δρόμους του Λουτρακίου, της Ισθμίας και των Αγίων Θεοδώρων. Τις επόμενες ημέρες, οι συγκεκριμένες λάμπες θα τοποθετηθούν και σε άλλους Δήμους της Περιφέρειας (Κορίνθου, Άργους - Μυκηνών).

 

Η πιο εμφανής αλλαγή που προσφέρουν οι νέες λάμπες LED είναι η εξαιρετική φωτεινότητα που εκπέμπουν. Η λεπτή σχεδίαση των LED επιτρέπει την αποτελεσματική διάχυση του φωτός, καθιστώντας τους δρόμους πολύ πιο φωτεινούς. Αυτό δεν βελτιώνει μόνο την ασφάλεια για τους οδηγούς και τους πεζούς, αλλά δημιουργεί επίσης ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τη νυχτερινή κυκλοφορία.

 

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των LED λαμπτήρων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Οι LED είναι πολύ πιο αποδοτικοί σε σχέση με τις παραδοσιακές λάμπες, καθιστώντας τους περιβαλλοντικά φιλικούς και μειώνοντας τις ενεργειακές δαπάνες. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον όσο και στα οικονομικά οφέλη για τις κοινότητες. Και φυσικά, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τις παραδοσιακές λάμπες, μειώνει σημαντικά όλες τις δραστηριότητες συντήρησης και αντικατάστασης, βοηθώντας έτσι στη μείωση των επιβαρύνσεων για τους δήμους.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ