Λουτράκι - "Παρακαλώ, αναμείνατε στο ακουστικό σας!"

Στο επιθετικό οπλοστάσιο ενός δημάρχου, δύο είναι τα όπλα που μπορούν να αλλάξουν άρδην το «θέατρο των (πολιτικών) επιχειρήσεων». Το ισχυρότερο από αυτά, τα μεγάλα και εμβληματικά έργα, έχουν απενεργοποιηθεί προς το παρόν, ελέω οικονομικής κρίσης, κορωνοϊού και ενεργειακής κρίσης. Συνεπώς, απομένει το άλλο, ο "ανασχηματισμός" των αντιδημάρχων. Αλλά και αυτό το όπλο, υπάρχει ο κίνδυνος να εκπυρσοκροτήσει στα χέρια αυτού που το κρατάει...

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Κανδρής

 

Στα δημοσιογραφικά γραφεία οι πληροφορίες κυκλοφορούν κατά ριπάς, χωρίς ωστόσο ουδείς να είναι σε θέση να προβλέψει την ακρίβεια των «βολών», ούτε φυσικά και τον ακριβή χρόνο που θα γίνει  (εάν γίνει…) η «έκρηξη». Κοινός παρονομαστής των φημών που κυκλοφορούν είναι η 4η Σεπτεμβρίου. Η καταληκτική ημερομηνία που ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, πρέπει να ανακοινώσει τις θέσεις των αντιδημάρχων για την τελευταία του χρονιά στον δημαρχιακό θώκο του Δήμου. Τυπικά, υπάρχει η δυνατότητα αυτό να καθυστερήσει λίγες ημέρες, ωστόσο το γεγονός ότι πέρασε και η τελευταία εργάσιμη (ήτοι Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου) και δεν έχει ανακοινωθεί η σύνθεση των αντιδημάρχων, δείχνει κάτι: Ότι υπάρχει, αν μη τι άλλο, ένα "αγκάθι" που πρέπει να ξεπεραστεί.

 

Το "αγκάθι" αυτό, έχει όνομα και επίθετο: Κώστας Παντελέου. Ουδείς γνωρίζει αν ο Γιώργος Γκιώνης θα ανανεώσει τη θητεία του νυν αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών ή αν θα προτείνει την αντικατάστασή του. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του loutraki365.gr, ο Γιώργος Γκιώνης, κρατάει ακόμα τα χαρτιά του κλειστά και έχει όλους τους αντιδημάρχους στην αναμονή, σχετικά με το αν θα παραμείνουν στη θέση τους ή αν θα υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις. Και μάλιστα, αυτό συμβαίνει, παρά το γεγονός ότι έχει δεχτεί ουκ ολίγες πιέσεις από αυτούς, προκειμένου να πάρει μια απόφαση.

 

Οι παρεμβάσεις του κ. Παντελέου στην πολιτική κονίστρα, ιδίως σχετικά με την πρόθεση μετατροπής της Κοινοπραξίας σε Α.Ε., δεν κρίνονται ως ικανοποιητικές, ενώ λέγεται πως οι σχέσεις του με τον Δήμαρχο, έχουν διαρραγεί προ πολλού. Μάλιστα, φαίνεται ότι έχουν μεγαλώσει και οι αποστάσεις ακόμα και στις σχέσεις του με τους άλλους αντιδημάρχους. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι στους φακέλους του πολιτικού γραφείου του, υπάρχουν έργα που έχει ο ίδιος εμπνευστεί και σχεδιάζει να υλοποιήσει την περίοδο 2022 - 2023. Και αυτό πιθανώς είναι που κάνει τον Δήμαρχο να έχει δεύτερες σκέψεις σχετικά με το πολιτικό μέλλον του Κώστα Παντελέου. Ένα δεύτερο ενδεχόμενο, είναι ο Γιώργος Γκιώνης, να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή, τον Κώστα Παντελέου να αλλάξει στάση ή να παραιτηθεί ο ίδιος από την αντιδημαρχία του, καθώς αυτή η εξέλιξη θα του "λύσει τα χέρια".

 

Υπάρχει όμως και τρίτο ενδεχόμενο: Ο Γιώργος Γκιώνης να καθυστερεί, επειδή δεν έχει βρεθεί ακόμα ο αντικαταστάτης του Κώστα Παντελέου. Και αυτό, διότι και οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας  που απομένουν (πλην Παντελέου), βρίσκονται ήδη σε έμμισθες θέσεις (εκτός του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Δήμου). Αν αυτό το σενάριο ευσταθεί, υπάρχει περίπτωση να δούμε τον ίδιο τον Γιώργο Γκιώνη να αναλαμβάνει τη θέση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας.

 

Δεδομένα, ο Γιώργος Γκιώνης, βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο πολιτικό δίλημμα: Να προβεί σε αλλαγές που μπορεί να πυροδοτήσουν ακόμα και αλυσιδωτές εκρήξεις, καθώς ενδέχεται ο Κώστας Παντελέου να μην είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου ή να αφήσει την σύνθεση των αντιδημάρχων ως έχει, φροντίζοντας ταυτόχρονα να αποκαταστήσει τις σχέσεις τους;