Λουτράκι: Παρουσίαση βιβλίου της Τέσσα Δουλκέρη ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ

Mετά την αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό του βιβλίου ‘ΕΙΔΩΛΟ [ΑΓΝΗ ΔΗΑΓΑ] η Τέσσα Δουλκέρη έρχεται με νέο εγχείρημα το ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ. Ακολουθεί συγχρόνως διαφορετικά είδη γραφής , του δοκιμίου, θεατρικής γραφής, συνέντευξης, επιστολογραφιας...

 

Ο ήρωας του βιβλίου ο Ίων Μότσαρης ώριμος πολιτικός εμφανίζεται και πάλι στην επικαιρότητα μετά από ένα μακροχρόνιο ταξίδ ι στο εξωτερικό, διάρκειας δέκα χρόνων.

 

Δίνει συνέντευξη για την ανάδειξη του άνδρα της δεκαετίας αναλύοντας επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, αλλα και μεταφυσικά,, όπως εξουσία, άσκηση πολιτικής, πατρότητα, σχέσεις των δύο φύλων,έρωτα κ.ο.κ. κάνοντας μία ουσιαστική παρέμβαση στο δημόσιο βίο.

 

Παράλληλα οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο, η και οι επιστολές ανακοινωνονται με σκοπό να απειλήσουν τη¨’δημόσια εικόνα’» του και την προσωπική του γαλήνη. Ποιά θα είναι η έκβαση της ιστορίας;Η ανατροπή εκπλήσσει.

 

Ένα εξυπνο,σύγχρονο βιβλίο που εμπλουτίζει τις γνώσεις,προβληματίζει αλλα και διασκεδάζει το αναγνωστικό κοινό Είναι ευχάριστο στην ανάγνωση λόγω του τεχνάσματος των ερωτοαπαντήσεων και της συνεχούς ροής και πλοκής,αλλα και της ζωντάνειας και αμεσότητας της γραφής.

 

Στην ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ,προστιθενται και παρουσιάζονται οι κριτικές.αναλύσεις-θέσεις-απόψεις των καθηγητών-τριών,δημοσιογράφων,πολιτικών ,ειδικών επιστημόνων που αναπτύχθηκαν στις παρουσιάσεις του βιβλίου [στη Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Ρόδο,Αλεξανδρούπολη].

 

Εγινε θεατρική διασκευή και ανέβηκε στο θέατρο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ [στην Αθήνα] στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ που διοργάνώθηκε από την Ενωση Σεναριογράφων Ελλαδας και Θεάτρου Παραμυθίας τον Ιούνιο του 2022 και έλαβε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ .

 

Είναι ένα βιβλίο χρήσιμο για δημοσιογράφους, πολιτικούς, κοινωνικούς επιστήμονες, δημόσια πρόσωπα αλλά και το ευρύ κοινό.

Για το βιβλίο στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτερα 28Αυγούστου ,ώρα 19.30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Λουτρακίου[Οικονομου 3-Τομπαζη ]θα μιλήσουν

 

 Γεώργιος Παπούλιας ,Πολιτικός Επιστήμων-Επιστημονικός Δ/ντής του Ινστιτούτου Σοσιαλδημοκρατίας 

 Αγγελική Μπούλιαρη,Φιλολογος–Συγγραφέας

και η συγγραφέας του βιβλίου κ.Τεσσα Δουλκέρη Καθηγητρια του Α.Π.Θ. και Σκηνοθέτις.

 

Θα παίξουν η βραβευμένη ηθοποιός κ. Αυγούστα Μπελόκα, ο σκηνοθέτης-ηθοποιός κ. Κων/νος Μπίσδας, η εκπαιδευτικός - ηθοποιός κ. Βάνα Χαραμή.

Ζωντανή Μουσική από τον Θανάση Ψυλλά.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Η Αναστάζια - Τέσσα Δουλκέρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Έχει πτυχίο νομικής, μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου από το ΑΠΘ, μεταπτυχιακό δίπλωμα Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο Paris I-Sorbonne και διδακτορικό δίπλωμα Επιστήμης της Πληροφόρησης-Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Paris II - Pantheon-Sorbonne. Έκανε πρακτική άσκηση στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο και στη Γαλλική Τηλεόραση (Πρώτο Κανάλι) στο Παρίσι. Εργάστηκε ως δικηγόρος και ειδικός επιστήμων για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και για θέματα Ισότητας στη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Δίδαξε ως ειδική επιστήμων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ, καθώς και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για θέματα της ειδικότητας της στο πλαίσιο ανταλλαγών διδασκόντων του προγράμματος "Socrates".

 

Έχει γράψει επιστημονικά βιβλία, τρεις νουβέλλες και τρία θεατρικά έργα και έχει επιμεληθεί συλλογικούς τόμους. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει πέντε ντοκιμαντέρ.

 

https://www.loutraki365.gr/sites/default/files/2023/08/thumbnail_afisa-doulkeri-b.jpg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ