Λουτράκι: Ποιός επικεφαλής παράταξης ζητάει δημόσια συγγνώμη;

Δημόσια συγγνώμη ζητάει με προσωπική του επιστολή που φέρνει στο φως το loutraki365.gr, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ώρα για Δράση" Δημήτρης Βασιλείου, τόσο από την επικφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας", Μαρία Πρωτοπαππά όσο και από τον επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλάζουμε Μαζί", Γιάννη Καραπανάγο...

 

Είχε προηγηθεί, επίθεση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς προς τους δύο επικεφαλής, τους οποίους ο Δημήτρης Βασιλείου χαρακτήρισε «υποκριτές», αποδίδοντάς τους ευθύνες για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός, είχε γράψει χαρακτηριστικά σε Δελτίο Τύπου, το οποίο είχε εκδοθεί στις 26 Νομεβρίου: "Οι δε της αντιπολίτευσης, γιατί υπάρχουν και εδώ υποκριτές, αφού επί 7 ολόκληρες ώρες κατηγορούσαν την διοικούσα παράταξη στο τέλος, κάποιοι από αυτούς, έδωσαν θετική ψήφο στο ανεπαρκέστατο, κατ’ αυτούς σε όλα, σχέδιο του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, που είχε έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο".

 

Αναλυτικά η επιστολή "μεταμέλειας" του Δημήτρη Βασιλείου:

 

Από τη φύση της η ηθική δεν προσφέρεται για εύκολη συγκατοίκηση με την πολιτική. Περισσότερο από κάθε άλλον τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, το «άβολο» της ηθικής αφορά τον χώρο της πολιτικής. Γιατί η πολιτική αρένα, χώρος κατ' εξοχήν ανταγωνιστικός, με διακύβευμα και απώτατη διεκδίκηση την απόκτηση δύναμης κι εξουσίας, κι αποκλεισμό των αντιπάλων από αυτή, συνεπάγεται μια αμφιλεγόμενη σχέση με την ηθική.

 

Η πολιτική όμως  δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί ποτέ το άλλοθι, για την υποχώρηση των ανθρώπινων αξιών και ιδιαίτερα, του σεβασμού, προς τους ανθρώπους που μας συνδέουν, πολύ περισσότερα απο όσα θα μπορούσαν να μας χωρίσουν.

 

Πρόσφατα με αφορμή  το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας, είναι σαφές ότι, αδίκησα φίλους και συνοδοιπόρους, στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Οφείλω με δημόσιο τρόπο, να ζητήσω συγνώμη, από την κα. Μαρία Πρωτοπαππά, τον κ. Γιάννη Καραπανάγο και τους δημοτικούς τους συμβούλους, για την άστοχη δήλωσή μου και τους χαρακτηρισμούς μου, σε προηγούμενο δελτίο τύπου της παράταξής μου.

 

Είναι άνθρωποι, που μαζί προσπαθούμε για τον πολύπαθο δήμο μας, για να δώσουμε προοπτική και διέξοδο, στα μεγάλα αδιέξοδα που τον έχει οδηγήσει η δημοτική αρχή Γκιώνη.

 

Η ηθική λοιπόν προστάζει την αποκατάσταση του δικαίου και σε αυτό η πολιτική σωπαίνει.

 

Ελπίζω στην κατανόησή τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ