Λουτράκι: Πως πέντε φίλοι έσωσαν μια θαλάσσια χελώνα

Mια πολύ συγκινητική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη, που αφορά στην προσπάθεια διάσωσης μιας θαλάσσιας χελώνας στον Κορινθιακό, ανοιχτά της Μηλοκοπής και κοντά στη Σκαλωσιά...

 

 

Εντοπίστηκε μια θαλάσσια χελώνα μπλεγμένη σε αλιευτικά δίχτυα και αμέσως, μιας παρέα ατόμων ξεκίνησαν μια επιχείρηση διάσωσης της, η οποία στην εξέλιξη της διαπιστώθηκε ότι ήταν πιο δύσκολη από όσο φάνταζε. Η χελώνα είχε μπλεχτεί για τα καλά, καθώς τα δίχτυα ήταν γυρισμένα τουλάχιστον δύο φορές σε πτερύγιο και λαιμό, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο.

 

Από την πλευρά του, ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο, επιχείρησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook να περιγράψει την εμπειρία του, αλλά και να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στο να ελευθερωθεί η θαλάσσια χελώνα.

 

 

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση

 

Το σκέφτηκα πολύ, αν θα έπρεπε να κάνω αυτό το post ή αν θα έπρεπε να ειπωθεί κάτι σχετικά και τι αξία θα είχε… καθώς πιστεύω πως οι λέξεις ειναι περιττές σε αυτήν την περίπτωση!

 

Αυτό το υπέροχο πλάσμα βρέθηκε στον κορινθιακό, μπλεγμένο με δίχτυα, να παλεύει να κολυμπήσει! Όταν το πλησιάσαμε δεν βυθιζόταν, παρά μόνο για μισό με ένα μέτρο το πολύ και έβγαινε στην επιφάνεια αμέσως μετά. Ακόμα κι όταν ήμασταν πολύ κοντά και προσπαθούσε να μας αποφύγει!

 

Ευτυχώς όλα έγιναν ακριβώς όπως έπρεπε, και δεν ξέρω αν ήταν καθαρή τύχη ή οτιδήποτε άλλο, αυτό που ξέρω όμως είναι πώς κάναμε καταπληκτική ομαδική δουλειά εντελώς πηγαία και αυθόρμητα! Από την αρχή μέχρι και το τέλος!

 

 

Οπότε αυτό το post στην ουσία είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Oh Fellers και τον Giorgos Sofianidis , που όταν είδαν κάτι παράξενο να επιπλέει στα ανοιχτά, πλησίασαν, είδαν την χελώνα μπλεγμένη και δεν αδιαφόρησαν για να συνεχίσουν την βόλτα τους, αλλά μη έχοντας μαζί τους κάτι για να κόψουν τα δίχτυα γύρισαν αμέσως στην παραλία ώστε να βρούμε μια λύση και να την βοηθήσουμε! Στην Θεοδωρα Ντζιουμπα που δεν δίστασε να ρισκάρει το φουσκωτό καγιάκ ξέροντας πως υπάρχει κίνδυνος να σκάσει κατά την προσπάθεια και φυσικά στον Γιάννης Ευθυμίου !! που από την πρώτη στιγμή που άκουσε για την κατάσταση θέλησε να πάμε να βοηθήσουμε, κι ακόμα, όταν για ώρα δεν βρίσκαμε την χελώνα κι είχα χάσει τις ελπίδες μου, εκείνος είχε αρκετή πίστη και ζητούσε να κάνουμε λίγο κουπί ακόμα! Κι όταν τελικά εμφανίστηκε, οι απίστευτες προσπάθειές του, μόνος του με το κουπί, ώστε να με φέρει στο σωστό σημείο για να πιάσω τα δίχτυα και να τα κόψω ήταν που έκαναν όλη την δουλειά!

 

 

Το μόνο που έχω να πω είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά για αυτήν την μοναδική εμπειρία που ζήσαμε και την ευτυχία όταν η χελώνα έφυγε ελεύθερη ξανά στον βυθό!!

 

Ας αγαπήσουμε όλοι λίγο περισσότερο την φύση και το πόσο μαγευτική είναι κι ας μην διστάσουμε να βάλουμε τα δυνατά μας όποτε χρειαστεί την βοήθειά μας!!
Το κέρδος μας είναι η ίδια η φύση.