Λουτράκι: Πόσο καιρό θα μείνει κλειστός ο δρόμος μπροστά από το Cocoon

Έργα σε ένα από τα λιγοστά σημεία της πόλης του Λουτρακίου, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων, πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το κομμάτι μπροστά από το Cocoon, στο οποίο καταλήγει ένας σημαντικός υδάτινος όγκος από το Ρέμα του Πραθίου, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται πλημμυρικά φαινόμενα κατά καιρούς.

 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών κινδύνων, το κομμάτι της οδού Ποσειδώνος στο Λουτράκι, μπροστά στο Cocoon, θα παραμείνει κλειστό για περίπου δύο μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr. Ως εκ τούτου, οι οδηγοί, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν παράκαμψη, ακολουθώντας τις πινακίδες σήμανσης.

 

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού, επικεντρώνονται στη βελτίωση του υδροπονικού συστήματος, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων και την πρόληψη πλημμυρικών καταστάσεων. Πρόκειται για τα περιβόητα αντιπλυμμηρικά έργα, για τα οποία ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων έλαβε χρηματοδότηση περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την ανθεκτικότητα της πόλης απέναντι σε πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που λόγω της κλιματικής αλλαγής, είναι πιθανό να αυξηθούν το προσεχές διάστημα.

 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί κλείσιμο και του οδικού τμήματος κοντά στο ξενοδοχείο Barbara, ωστόσο εκεί δεν θα προκύψει ζήτημα με την κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς στο σημείο υπάρχει αρκετός χώρος για να πραγματοποιούν οι οδηγοί μια μικρή παράκαμψη αριστερά και δεξιά του δρόμου.

 


Από τις πλημμύρες του 2018 | ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ