Λουτράκι: Πού πάρκαρε το πούλμαν;

Δεινοπαθούν καθημερινά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης του Λουτρακίου κατά την τουριστική περίοδο. Για «ελλιπή τουριστικό σχεδιασμό» διαμαρτύρονται στo «loutraki365.gr» κάτοικοι, καθώς η ευρύτερη περιοχή, με ελάχιστες υποδομές στάθμευσης, καλείται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες χωρίς σχέδιο, παρότι η κατάσταση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

 

«Το πρόβλημα είναι εντονότατο. Οι γειτονιές μας κατακλύζονται από πούλμαν, τα οποία παρκάρουν κυριολεκτικά όπου βρουν. Καυσαέρια, ηχορύπανση, κατάληψη πεζοδρομίων, διαβάσεων, ούτε το πράσινο φανάρι δεν βλέπουμε για να περάσουμε με το αυτοκίνητό μας», λέει στο loutraki365.gr, κάτοικος της περιοχής.

 

Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής διαμαρτύρονται για τη δυσάρεστη αίσθηση των παρκαρισμένων λεωφορείων σε διάφορα σημεία του δρόμου, με ανοικτές τις μηχανές να «ξερνούν» καυσαέρια, το μποτιλιάρισμα που δημιουργείται συχνά στην Ελευθερίου Βενιζέλου, την καταπάτηση πεζοδρομίων. Εάν, μάλιστα, διασταυρωθούν δύο λεωφορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης, τότε δημιουργείται κομφούζιο...

 

Γενική είναι η αίσθηση πως έχουμε μια περιοχή με ελάχιστες υποδομές στάθμευσης εντός της πόλης, η οποία καλείται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες τους θερινούς μήνες, χωρίς κανένα σχέδιο, παρότι η κατάσταση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. «Για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ομαλής προσέλευσης, αποβίβασης-επιβίβασης επιβατών και αποχώρηση των τουριστικών λεωφορείων, αλλά και του κυλοφοριακού, απαιτούνται συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή, με σύνταξη ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης», λέει στο loutraki365.gr, Αστυνομικός του Α.Τ. Λουτρακίου.