Λουτράκι: Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου - Τι ώρα θα γίνει η παρέλαση

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940» στον Δήμο μας.

 

Επισυνάπτουμε το Πρόγραμμα, που καταρτίστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του υπ’ αριθ. Πρωτ. 74901/13-10-2021 (ΑΔΑ: 9Κ1Ψ46ΜΤΛ6-Ε8Ψ) εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να λάβετε γνώση, με τη θερμή παράκληση για την έγκαιρη προσέλευσή σας στους Ιερούς Ναούς κατά την ημέρα της δοξολογίας, στο πλαίσιο της πιστής τήρησης του προγράμματος.

 

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης

 

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

 

Σε περίπτωση νεότερης οδηγίας, το Πρόγραμμα Εορτασμού θα εναρμονιστεί αντίστοιχα.

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΤΡΙΤΗ
26 Οκτωβρίου 2021

Ορίζεται γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 26ης Οκτωβρίου, μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.

 

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούνται οι κρατικές υπηρεσίες, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα υποκαταστήματα τραπεζών, τα ιδιωτικά γραφεία και οι πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ
27 Οκτωβρίου 2021

 

Σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την παραμονή της Επετείου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

 

Πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων και δημοτικών κτηρίων, ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, οδών, πλατειών και οικιών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2021.

 

ΠΕΜΠΤΗ
28 Οκτωβρίου 2021

 

Ώρα 09:45 Προσέλευση Επισήμων στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

 

Ώρα 10:00 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από την Εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Λουτρακίου, κα Πρωτοπαππά Μαρία.

 

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν:
Οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, ο Δήμαρχος, οι Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ή εκπρόσωπος αυτών, οι Εκπρόσωποι Εφέδρων Αξιωματικών, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, οι Εκπρόσωποι Σωματείων και Τοπικών Φορέων, οι Εκπρόσωποι των Ενώσεων τοπικού χαρακτήρα, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων με τον/την σημαιοφόρο και τους παραστάτες κάθε σχολείου, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

 

Ώρα 10:45 Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Σωματεία και τις Ενώσεις, τους Συλλόγους, τους Φορείς και τα Σχολεία. Ακολούθως, θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

 

Ώρα 11:30 Θα γίνει παρέλαση ενώπιον των Επισήμων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, επί της κεντρικής λεωφόρου, από το ύψος του κινηματογράφου «ΗΛΕΚΤΡΑ» έως το ύψος της οδού 28ης Οκτωβρίου.

 

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας και της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

 

Τελετάρχες: Γκιώνη Ειρήνη – Λιόκοση Ζωή