Το Λουτράκι ψηφίζει για το νέο αρχηγό του ΚΙΝ.ΑΛ. - Πόσοι έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα (Εικόνες)

Αυξημένη είναι η προσέλευση στις εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ στο Λουτράκι με περισσότερα από 160 άτομα να έχουν ψηφίσει μέχρι τις 12.30...

 

Η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ροή στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα, είναι αυξημένη σε σχέση με το 2017.  Το αντίστοιχο διάστημα που εφέτος έχουν ψηφίσει πάνω από 90.000, το 2017 είχαν πάει 49.000. Παρόμοια η εικόνα και στο Λουτράκι, αφού το 2017 είχαν ψηφίσει συνολικά 200 άτομα, ενώ ήδη έχουν προσέλθει στις κάλπες 162. Τέλος, στην Κόρινθο, έχουν ψηφίσει μέχρι αυτή την ώρα, 405 άτομα.

 

Από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή του νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, ένα πράγμα μετρούν όλοι, ως το πρώτο στοίχημα για τη δημιουργία ξανά μίας μεγάλης παράταξης: την προσέλευση, καθώς η συμμετοχή αποτελεί και την κοινή αγωνία όλων των υποψηφίων προέδρων.

 

Οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, κοιτάζουν δύο πράγματα. Ένα, που εξαρτάται πρωτίστως από αυτούς και έχει να κάνει με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ώστε η προστασία που θα νιώσουν οι ενδιαφερόμενοι από την απειλή της πανδημίας να ενισχύσει τη συμμετοχή. Και ένα, που αφορά τον αντικειμενικό παράγοντα των καιρικών συνθηκών, που ίσως σε κάποιες περιοχές αποτελέσει ένα μικρό ή μεγάλο εμπόδιο, αν και οι προβλέψεις είναι σχετικά καλές.

 

 

Γι’ αυτό και έχουν δοθεί οδηγίες στον οργανωτικό βραχίονα του κόμματος και των μηχανισμών των έξι υποψηφίων, ώστε οι ψηφοφόροι που δεν είναι μέλη του κόμματος να προσέρχονται στις κάλπες έχοντας για παράδειγμα έτοιμη, εκτυπωμένη από πριν την σχετική αίτηση που οφείλουν να καταθέσουν, προκειμένου να πάρουν μέρος στη διαδικασία. Σημειωτέον ότι για να ψηφίσει κάποιος δεν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορονοϊό, ούτε καν ράπιντ – η προϋπόθεση αυτή ισχύει μόνο για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις 840 εκλογικά τμήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο τους. Παράλληλα, όσοι δεν είναι φίλοι ή μέλη του κόμματος -αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορούν να ψηφίσουν - καλούνται για να αποφευχθεί ο συνωστισμός να έχουν εκτυπώσει το σχετικό έγγραφο και να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία τους.  Επισημαίνεται ότι για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (σήμερα μόνο) το οποίο εισπράττεται από τον γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής.

 

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, που θα δώσουν μία αξιόπιστη εικόνα για την έκβαση της μάχης, υπολογίζεται ότι θα δοθούν λίγο μετά τις 9 το βράδυ.